Antti Rinne vieraili Virolahdella ja Haminassa: Kaakonkulmalla on päällä hyvä pöhinä

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne odottaa mielenkiintoista vaalikevättä ja arvioi vaalituloksen kertovan Suomen suunnan tulevaisuudessa.

Johanna Vehkaluoto

Kansanedustaja Antti Rinne vieraili maanantaina Haminalaisessa Pub Hallinkulmassa.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne vieraili maanantaina Virolahdella ja Haminassa. Virolahdella Rinne ja hänen seurassaan olleet kansanedustajat Sirpa Paatero ja Anneli Kiljunen tutustuivat uuteen outlet-kylään ja Haminassa he tapasivat alkuillasta ihmisiä Pub Hallinkulmassa.

— Täällä kaakonkulmalla on päällä hyvä pöhinä ja valtion pitää tukea sitä. Esimerkiksi Virolahden outlet-kylässä on kova usko siihen, että sielläkin voi pärjätä.

Vaalit määrittävät Suomen suunnan

Kaakkois-Suomen kiertueella olleilla kansanedustajilla olivat mielessä ensi keväänä järjestettävät eduskuntavaalit.

— Vaalikeväästä tulee mielenkiintoinen. Suomella on kaksi erilaista suuntaa, joihin se voi lähteä. Voimme valita hyvinvointivaltion kehittämisen tai sen murtamisen ja eriarvoisuuden kasvun. Vaaleissa ratkeaa myös se, tehdäänkö Suomessa ne tulevaisuuden investoinnit, jotka on tehtävä. Ilmastonmuutos tuo oman mausteensa vaalikevääseen, totesi Rinne.

Yhtään ääntä ei ole vielä annettu

Vaikka SDP on kohonnut gallupeissa kannatukseltaan Suomen suurimmaksi puolueiksi, Rinne ei halua ennustaa puolueensa vaalimenestystä.

— Gallupit eivät äänestä. Yhtään ääntä ei ole vielä annettu. Olemme tehneet töitä, jotta saisimme ihmisten luottamuksen. Puolueemme on profiloitunut tulevaisuus- ja uudistuspuolueeksi.

Rinne ei myöskään halua nimetä suosikkejaan hallituspuolueiksi SDP:n rinnalle.

— Kansalaiset ratkaisevat ketä on mukana ja vaalien jälkeen syntyvä hallitusohjelma sen, mitkä puolueet ovat mukana hallituksessa.

Vaalien jälkeen mahdollisesti jaossa oleville ministerinpaikoille Rinne löytää ehdokkaita koko Suomen alueelta.

— Meillä on jo ollutkin ministereitä myös täältä Etelä-Kymenlaaksosta.

Lupauksia vaalien alla

Vaalien alla äänestäjät kuulevat poliitikoilta monenlaisia lupauksia.

— Olen pyrkinyt pitämään lupaukseni sellaisina, että ne ovat toteutettavissa, jos poliittista tahtoa löytyy. Lapsiperheillä ei mene kovin hyvin, he tarvitsevat lisää palveluja. Myös eläkeläisiä, opiskelijoita ja työttömiä pitää kohdella oikeudenmukaisemmin.