Ennätysmäärä hakijoita yrityskiihdyttämöön Kotkaan — Moskovalaisyritys haluaisi käyttää Pyhtään lentokenttää testauspaikkana

Kotkassa järjestettävien koulutustapahtumien jälkeen yritykset esittelevät toimintaansa Slushissa.

Raimo Eerola

Ennätysmäärä hakijoita yrityskiihdyttämöön Kotkaan — Moskovalaisyritys haluaisi käyttää Pyhtään lentokenttää testauspaikkana

Moskovalainen EV tech -yritys on yksi Cursorin kansainvälisen yrityskiihdyttämön osallistujista. Yritys tekee itseohjautuvien autojen alustoja ja runkoja.

EV techiä kiinnostaa käyttää Pyhtään lentokenttää testauspaikkana. Yritys on jo tehnyt päätöksen laajentua Suomeen.

Osallistujien taso on tänä syksynä erittäin kova. — Sergey Troshkov

— Levelup kutsu tuli meille juuri oikeaan aikaan. Toivomme, että yrityskiihdyttämön kautta saamme kansainväliseen kehittämiseen tarvittavia tietoja, työkaluja ja verkostoja, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Anton Poppel.

Uusi kausi alkaa ensi viikolla

Cursorin kansainvälisen Levelup-yrityskiihdyttämön uusi kausi käynnistyy Kotkassa 18. syyskuuta. Mukana on kaikkiaan kymmenen yritystä Suomesta, Itävallasta ja Venäjältä.

Yrityskiihdyttämöön haki kaikkiaan 55 yritystä 12 maasta. Se on ennätysmäärä.

— Osallistujien taso on tänä syksynä erittäin kova ja uskon vahvasti, että Levelup-kiihdyttämö synnyttää yrityksille uusia investointeja ja asiakassopimuksia, arvioi myyntipäällikkö Sergey Troshkov Cursorista.

Kaksi suomalaisyritystä mukana

Tällä kertaa yrityskiihdyttämöön haettiin teknologia-alan startuppeja, joilla on kiinnostusta suuntautua kansainvälisille markkinoille ja hankkia pääomainvestointeja. Suomesta mukana on kaksi yritystä.

Toisella niistä — ProLocalis Oy:llä — on kymenlaaksolaistaustaa. Yrityksen sovellus tarjoaa kuluttajille ja turisteille kanavan löytää lähituotetut tuotteet, paikalliset palvelut ja nähtävyydet. Toinen suomalaisyritys eli tamperelainen Missing Ling Oy tekee langattomia kyberturvallisuuden järjestelmiä yrityksille.

Koulutusjaksojen jälkeen Slushiin

Cursorin mukaan yrityskiihdyttämö vahvistaa yritysten valmiutta kansainväliseen kasvuun ja riskirahoitukseen. Kiihdyttämöön kuuluu koulutusjaksoja, joiden jälkeen yritystiimit esittelevät liiketoimintaansa johtavissa startup-tapahtumissa Slushissa Helsingissä ja GoTech Areenassa Moskovassa sekä neuvottelevat suoraan riskirahoittajien kanssa.

Yrityskiihdyttämöön valittuja yrityksiä valmennetaan Kotkassa 18.—21. syyskuuta sekä 3.—6. lokakuuta. Kouluttajina ja mentoreina on kansainvälisiä asiantuntijoita rahoitusalalta.