Sää suosi Kotkan ilotulitusta — "valtavasti tavaraa taivaalla"

Erja Kaasalainen

Kaunista oli, luonnehtii kuvan lähettänyt lukija.

Kotkassa nähty Suomen suurin ilotulitus oli paikalla olleen Kymen Sanomien toimittajan Elina Valtosen mukaan "juuri niin upea kuin odottaa saattoi".

— Se oli upea, näyttävä, värikäs ja vaikka mitä. Vajaan parinkymmenen minuutin ilotulitus alkoi maltillisesti, sitten tuli pari huippukohtaa, upeita kultasateita ja lopussa grande finale, jossa oli valtavasti tavaraa taivaalla.

Valtonen seurasi ilotulitusta Karhuvuoren keskustassa. Paikalla ei ollut samanlaista tungosta kuin aiempina vuosina, mutta Valtonen arvelee katsojien hajaantuneen tällä kertaa laajemmalle alueelle.

Sää oli ilotulituksen aikaan leuto ja näkyvyys hyvä. Illaksi oli ennustettu usvaa, mutta se ehti väistyä ennen näytöstä.

Ilotulituksen järjesti talkoovoimin Kaakon Kulttuuritehdas ry.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.