Uusi bussivuoro tuo matkustajat Helsingistä Kotkaan aamukahdeksaksi

Liikennöinnistä vastaa Jyrkilä Oy 22-paikkaisella pikkubussilla. Kokeilu kestää tämän vuoden loppuun asti. Vuoron jatkosta päätetään myöhemmin matkustajamäärien perusteella.

kai skyttä

Uusi arkiaamujen bussivuoro Helsingistä Kotkaan on aluksi kokeiluluontoinen. Linjan päätepysäkki on Kotkan kauppatori, johon bussi saapuu kello 7.50.
Uusi arkiaamujen bussivuoro Helsingistä Kotkaan on aluksi kokeiluluontoinen. Linjan päätepysäkki on Kotkan kauppatori, johon bussi saapuu kello 7.50.

Kesäkuun 4. päivästä alkaen Helsingistä pääsee linja-autolla Kotkaan jo aamukahdeksaksi. Uuden bussivuoron ajoaika on kaksi tuntia.

Vuoro lähtee Helsingistä Kotkaan arkipäivisin kello 5.50. Liikennöinnistä vastaa Jyrkilä Oy 22-paikkaisella pikkubussilla.

Uusi vuoro on suunniteltu erityisesti Kotkaan töihin ja opiskelemaan tuleville. Taustalla on muun muassa Cursorin ja Carean toive nopeasta linja-autoyhteydestä Helsingistä Kotkaan, siten että vuorolla ehtii töihin tai opiskelemaan aamukahdeksaksi.

Lähtö Kampista

Helsingissä lähtö tapahtuu Kampin terminaalista. Sen jälkeen pysähdytään Oopperatalon ja Viikin pikavuoro-pysäkeillä. Porvoossa pikkubussi pysähtyy Näsin ja Loviisantien pikavuoropysäkeillä.

Loviisassa ja Pyhtäällä matkustajia otetaan kyytiin vain aikataulun mukaisilla moottoritien ramppien pysäkeillä. Kotkassa poistumispysäkkejä ovat Sutela, Langinkosken kirkko, Kymenlaakson keskussairaala, Keskuskoulu ja kauppatori.

Linjalla voi maksaa Waltti-tuotteiden lisäksi myös Matkahuollon sarja- ja kertalipuilla.

Puolen vuoden kokeilu

Vuoden 2018 loppuun asti kestävä kokeilu rahoitetaan lipputulojen lisäksi Kymenlaakson sairaanhoitopiiri Carean ja Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursorin avustuksella. Vuoron mahdollinen jatko arvioidaan loppuvuodesta matkustajamäärien perusteella.

Tarkemmat tiedot reitin kellonajoista ja hinnoista ovat nähtävänä Kotkan seudun aikataulusivustolla www.kotkanaikataulut.fi.