Pyroll Converting Oy laajentaa Pyhtäällä – Kunta myi yhtiölle tontin Siltakylästä

Laajennus kasvattaa Pyrollin Siltakylän tehtaan varastotiloja lähes 40 prosentilla.

Kimmo Seppälä

Pyroll Converting Oy laajentaa Pyhtään Siltakylässä. Arkistokuva.
Pyroll Converting Oy laajentaa Pyhtään Siltakylässä. Arkistokuva.

Kartongin ja paperin jatkojalostamiseen erikoistunut Pyroll Converting Oy laajentaa varastotilojaan Pyhtään Siltakylässä. Laajennuksen lisäksi yhtiö kertoo investoivansa uuteen teknologiaan.

Yhtiön tiedotteen mukaan laajennuksella ja teknologiainvestoinneilla parannetaan tuottavuutta ja yksikön läpimenoa etenkin rullauspalvelujen osalta. Yhtiön mukaan laajennus parantaa oleellisesti myös tehtaan logistiikka- ja varastointipalveluita.

Uutta varastotilaa rakennetaan lähes 4 000 neliömetriä. Se merkitsee lähes 40 prosentin lisäystä nykyiseen. Edellisen kerran tehdasta laajennettiin vuonna 2017. Investointeja tehtiin myös vuonna 2018.

Laajennukseen liittyy myös tonttikauppa, jonka yhtiö on tehnyt Pyhtään kunnan kanssa. Pyhtään kunnanhallitus päätti tiistaina myydä Pyrollille noin 4 700 neliömetrin kokoisen tontin.

Kyseisellä tontilla sijaitsee tällä hetkellä Pyhtään teknisen toimen varikko ja kaarihalli. Kunnan tiedotteen mukaan varikolle ja hallille ei ole juurikaan käyttöä, ja halli on huonossa kunnossa.

Tonttikauppa käsiteltiin Pyhtään päättävissä elimissä varsin rivakasti.

– Kun saimme tiedon Pyrollin laajennussuunnitelmista, se otettiin meillä prosessiin rivakasti ja löysimme tonttikaupasta yhdessä ratkaisun, joka saatiin nopeasti kunnanhallituksen päätettäväksi. Ensimmäisestä yhteydenotosta päätöksentekoon meni yhteensä reilu pari viikkoa. Haluamme kuntana pitää kiinni siitä, että Pyhtäällä toimivien yritysten kasvu ei jää ainakaan kunnan päätöksenteosta kiinni, kertoo kunnanjohtaja Jouni Eho tiedotteessa.

Ehon mukaan Pyrollin laajentuminen sopii hyvin yksiin Pyhtään kunnan elinkeinostrategian tavoitteiden kanssa.

– Pyhtään kunnassa ja koko Kotkan-Haminan seudulla on nyt positiivinen momentum, johon nämä uutiset tuovat lisää tuulta purjeisiin, toteaa Eho tiedotteessa.

Jo kolmas investointi muutaman vuoden sisään

Pyroll Converting Oy:llä on Pyhtään Siltakylän lisäksi yksiköt Valkeakoskella, Puolan Strykówissa, Alankomaiden Winschotenissa sekä Saksan Baienfurtissa. Pyroll Converting Oy.n toimitusjohtaja Ilkka Haitti kertoo, että kullakin yksiköllä on käytännössä oma markkinansa.

Pyhtäällä Pyroll Converting Oy työllistää kuutisenkymmentä henkeä. Haitin mukaan henkilöstömäärä pysyy investoinnin jälkeen vähintään ennallaan.

– Mutta ilman muuta tähtäämme kasvuun. Tämä on muutaman vuoden sisällä jo kolmas investointi Siltakylään, sanoo Haitti.

Pyrollin tuotteita löytynee lähes joka kodista

Yhtiön tiedotteessa Haitti kiittelee Pyhtään kuntaa yrittäjämyönteisestä suhtautumisesta ja hyvin sujuvasta yhteistyöstä. Hän sanoo uskovansa, että metsäteollisuuden arvo on huomattu hieman toisella tavalla tänä keväänä, kun koronapandemia on kurittanut talouden monia sektoreita. Esimerkiksi Pyroll Converting Oy:ssä ei ole tarvinnut lomauttaa henkilöstöä.

– Paljon puhutaan savupiipputeollisuudesta. Metsäyhtiöt kuitenkin työllistävät isoja määriä ihmisiä suoraan ja välillisesti, ovat ylpeitä tuotteistaan ja kehittävät koko ajan uutta muun muassa biotuotealalla. Kaiken tämän arvo on mittaamaton, pohtii Haitti.

Pyroll Group ja Pyroll Converting Oy ovat Haitin mukaan suurelle yleisölle todennäköisesti tuntemattomia, vaikka yhtiön tuottamia pakkauksia löytynee lähes jokaisen suomalaiskodin kaapeista.

Suoraan kuluttajille tähdättyyn markkinointiin ei Pyrolilla Haitin mukaan ole tarvettakaan. Kolmen vuoden päästä 50-vuotisjuhlaansa viettävä konserni on kasvanut pienestä alusta merkittäväksi toimijaksi.

– Olemme iloisia, että olemme päässeet osaksi metsäteollisuuden ketjua. Tällä laajennuksella tähtäämme siihen, että saamme jatkossakin olla osa tuota ketjua, sanoo Haitti.

Juttua päivitetty kello 13.23. Muokattu jutun loppupuolta Ilkka Haitin haastattelun jälkeen.