Kotkan kaupunki sai sähkömiljoonansa

Kotkan kaupungin kansliapäällikkö Marianna Ruonala, kaupunginjohtaja Henry Lindelöf ja Kymenlaakson Sähkön toimitusjohtaja Aku Pyymäki allekirjoittivat sopimuksen Kotkan osakkeiden myynnistä.
Kotkan kaupungin kansliapäällikkö Marianna Ruonala, kaupunginjohtaja Henry Lindelöf ja Kymenlaakson Sähkön toimitusjohtaja Aku Pyymäki allekirjoittivat sopimuksen Kotkan osakkeiden myynnistä.

Kymenlaakson Sähkö ja Kotkan kaupunki allekirjoittivat tänään sopimuksen, jolla yhtiö hankki Kotkan kaupungilta koko sen omistaman osakekannan eli 27 prosenttia yhtiön osakkeista. Kotka saa kaupassa noin 70 miljoonaa euroa.

— Vuosia jatkunut prosessi on nyt saatu päätökseen. Se hyödyttää kaikkia osapuolia omistajista asiakkaisiin ja vapauttaa voimavarojamme, arvioi Kymenlaakson Sähkön toimitusjohtaja Aku Pyymäki sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa.

Kotka saa kaupassa 1 132 euroa osakkeelta, jonka lisäksi maksetaan yhtiökokouksen vahvistama vuoden 2016 osinko 47,9 euroa osakkeelta. Kokonaissummaksi muodostuu näin 73,2 miljoonaa euroa.

— Kotkalle nyt tehty kauppa mahdollistaa talouden vinouman oikaisemisen. Kaupasta saatavien tulojen avulla kaupunki saa myös merkittäviä mahdollisuuksia uusiin avauksiin ja kaupungin kehittämiseen tavalla, joka muuten ei olisi ollut mahdollista, kertoi Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöf.

Kymenlaakson Sähkön omistajina jatkaa 11 kuntaa, jotka kaikki allekirjoittivat uuden osakassopimuksen. Omistajien osakemäärä pysyy kappalemääräisesti entisellä tasolla, mutta omistusosuus nousee kaupan myötä suhteessa aiempaan omistusosuuteen. Isoimmaksi omistajaksi jää Kouvola 20,66 prosentin osuudella.

Omistusjärjestelyt eivät vaikuta Kymenlaakson Sähkön asiakkuuksiin, toimintaan tai toiminta-alueeseen. Yhtiön verkkotoiminta jatkuu neljän maakunnan alueella Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Päijät-Hämeessä sekä Uudellamaalla ja myyntitoiminta valtakunnallisena.

—Kotka on meille keskeinen toiminta-alue, ja palvelemme siellä asiakkaitamme entiseen tapaan, painottaa Pyymäki.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.