Virolahti löysi selvityksellä lisää kiinteistöveron maksajia

Virolahden konsultilla teettämä selvitys kiinteistöveroa maksamattomista kiinteistöistä on osoittanut kunnalle kannattavaksi. Virolahden kuluvan vuoden ensimmäisen osavuosikatsauksen mukaan kiinteistöverokertymä tulee pitkälti selvityksen ansiosta kuluvana vuonna olemaan 316 000 euroa edellistä vuotta enemmän eli kasvua on 27,6 prosenttia.

Virolahti selvitytti kiinteistöverosta laistaneita kiinteistöjä vertailuttamalla kunnan ja verottajan kiinteistörekisterejä keskenään, jonka perusteella verottajalle ilmoitettiin sen rekisteristä puuttuneet kiinteistöt. Alunperin myös Miehikkälä oli lähdössä mukaan selvitykseen, mutta sittemmin se vetäytyi.

Selvitykselle on tulossa jatkoa ensi vuonna ja myös Miehikkälä on mahdollisesti silloin osallistumassa siihen.

Virolahden verotulokertymän ennustetaan olevan lokakuun lopussa reilut 200 000 euroa viime vuoden lokakuun tilannetta parempi. Miehikkälän vastaavan verotulokertymän arvioidaan olevan 220 000 euroa viime vuoden lokakuuta parempi.

Valtionosuuksia Virolahdelle kertyy reilut 24 000 euroa talousarvioon kirjattua vähemmän, kun taas Miehikkälä kuittaa niitä yli 36 000 euroa budjetoitua enemmän.

Virolahden osavuosikatsauksen mukaan tilikauden tulos on toteutumassa talousarvion mukaisesti. Vuosikate oli elokuun lopussa lähes 1,5 miljoonaa euroa ylijäämäinen.

Miehikkälässä suunta on sama eli tilikauden tulos toteutuu budjetoidusti. Elokuun lopussa vuosikate oli Virolahden tavoin melkein 1,5 miljoonaa euroa ylijäämäinen.

ANTTI-JUSSI LARVIO

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.