Talousahdingossa olevan mestariampuja Juha Hirven tukemiseksi järjestetään konsertti — ”Ystävien apu tuntuu hienolta”

Jorma Jyrkilä

Juha Hirven tukemiseksi järjestetään konsertti ensi lauantaina Kairossa.
Juha Hirven tukemiseksi järjestetään konsertti ensi lauantaina Kairossa.

Ampujalegenda Juha Hirvi hymyilee tuttuun tyyliinsä Susikosken partaalla, vaikka elämä on näyttänyt Hurukselan miehelle viime vuosina myös nurjat puolensa.

— Huonojakin päiviä on, mutta periksi ei anneta. Täältä tullaan vielä. Onneksi minulla on paljon hyviä ystäviä, jotka kannustavat eteenpäin, Hirvi sanoo.

Kotkalainen nousi kivääriammunnan maailman ehdottomalle huipulle jo vuonna 1986 ja pysyi siellä yli 20 vuotta aina Pekingin 2008 olympialaisiin saakka.

Parhaiten urheilu-uraltaan Hirvi muistetaan yhdestä saavutetusta ja yhdestä läheltä piti -mitalista. Hirvi lähti 1992 Barcelonassa piikkipaikalta täysottelun finaaliin, mutta ensimmäisen laukauksen vitonen pudotti suomalaisen neljänneksi.

Hirvi korjasi tilanteen kahdeksan vuotta myöhemmin Sydneyssä nousemalla toiseksi korkeimmalle korokkeelle.

Aktiiviuransa jälkeen kahdeksan vuotta Suomen kivääriampujien päävalmentajana toiminut Hirvi jäi vuodenvaihteessa työttömäksi 56-vuotiaana.

— Valmennus on tällä hetkellä harrastelua nuorten kanssa. Haluan edelleen valmentaa, ja joitain virityksiä on työn alla, mutta päätoimisia paikkoja ei liiton ulkopuolella juuri ole, Hirvi kertoo.

Hirven ampumaurheiluvälineitä maahan tuonut ja myynyt yritys joutui taloudellisiin vaikeuksiin kolme vuotta sitten. Velkojen määrä on Hirven mukaan joitain kymmeniä tuhansia euroja.

— Olisin voinut lyödä firman konkurssiin, mutta en halua jäädä kenellekään velkaa. Olen myynyt ja pantannut omaisuutta. Velkojista osa on kavereita. Onneksi he ovat pitkämielisiä, Hirvi sanoo.

Ensi lauantaina ravintola Kairossa järjestetään bändi-ilta ja bileet Hirven hyväksi teemalla ”kaveria ei jätetä”.

— Lapsuuden ystäväni Kari Stenman otti yhteyttä ja ehdotti tilaisuutta. Epäröin ensin, mutta suostuin. Jos kerran minulla on ystäviä, jotka haluavat jeesata, miksi ei? Hirvi kertoo.

— Apu on symbolinen, eikä varmasti ratkaise isosti ongelmia. Ystävien apu tuntuu joka tapauksessa hienolta, ja toivottavasti tulee ainakin hauska ilta, Hirvi sanoo.

Tukikonsertin tapahtumailmoitus Facebookissa: Kaveria ei jätetä

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.