Kotkassa ihmeteltiin kovaäänistä jyrähdystä — Rudus räjäytti louhosta, äänen kovuus johtui todennäköisesti sääoloista

Yksikön päällikön mukaan tärinämittauksen tulokset olivat maltillisia. Seuraava räjäytys on tiistaina kello 14—15 aikaan.

Sari Tauru

Rudus oy:n tuotantopäällikkö Arto Solante sanoo, ettei maanantain räjäytyksessä ollut ollut mitään poikkeavaa. Seuraava räjäytys on tiistaina iltapäivällä. Arkistokuva.
Rudus oy:n tuotantopäällikkö Arto Solante sanoo, ettei maanantain räjäytyksessä ollut ollut mitään poikkeavaa. Seuraava räjäytys on tiistaina iltapäivällä. Arkistokuva.

Kotkassa on ihmetelty iltapäivällä kuulunutta kovaa pamausta. Todennäköisesti kyse on Rudus oy:n louhintaräjäytyksestä Rajavuoren alueella.

Yksikön päällikkö Arto Solante Rudukselta kertoo, että paikalla on tänään ammuttu, mutta räjäytys on ollut normaalia, viikoittain tapahtuvaa räjäytystä, johon ei liity mitään poikkeavaa.

Jos räjäytyksen ääni on kuulunut poikkeuksellisen kauas tai ollut normaalia kovempi, se voi johtua säästä. Ääni kuuluu eri tavalla pilvien korkeuden, sään kirkkauden ja muiden keliolojen muutosten mukaan. Nyt pilvet olivat matalalla ja keli kostea.

— Louhinnassa ei ole ollut mitään poikkeavaa ja tärinämittauksen tulokset ovat olleet maltillisia. Näistä ei synny vaurioita, Solante kertoo.

Rudus räjäyttää Rajavuoren louhosalueella noin kaksi kertaa viikossa.

Seuraava räjäytys on tiistaina kello 14—15 aikaan.

— Pyritään ajoittamaan se siihen noin 14:ään, Solante sanoo.

Rudus oy valmistaa kivipohjaisia rakennusmateriaaleja. Rajavuoren louhosalue sijaitsee Kaukolan kylässä Kotkassa noin 500 metrin etäisyydellä Seiskatiestä Heinlahden kaatopaikalle vievän tien itäpuolella.