Tiistaista alkaen Kotkassa pääsee samalla lipulla ensin paikallisbussiin ja sitten junalla Kouvolaan – Kymenlaakso on Suomen ensimmäinen paikka, jossa tätä kokeillaan

Yhteislipulla saa tiistaista alkaen matkustaa sekä paikallisbussissa että Kouvolan ja Kotkan välillä kulkevassa junassa.
Yhteislipulla saa tiistaista alkaen matkustaa sekä paikallisbussissa että Kouvolan ja Kotkan välillä kulkevassa junassa.

Tiistaista alkaen Kotkan ja Kouvolan välillä voi matkustaa paikallisliikenteen ja VR:n yhteislipulla.

Kymenlaakso on Suomessa ensimmäinen alue, jossa yhteislippua kokeillaan.

Lippuja voi ostaa Waltti-sovelluksen kautta. Yhteisliput käyvät Kotka–Kouvola-junamatkoihin ja paikallisbusseihin.

– Voi ostaa esimerkiksi 7 euron kertalipun, joka oikeuttaa matkustamaan kaupunkien välisen junamatkan sekä käyttämään paikallisliikenteen busseja molemmissa kaupungeissa kaikilla vyöhykkeillä, yhteistyöstä VR:llä vastaava Panu Korhonen sanoo tiedotteessa.

Yhteislipun tarkistaa bussissa kuljettaja ja junassa konduktööri.

Kokeilun alkuvaiheessa myynnissä on aikuisten kerta- ja kausilippuja. Lippuyhteistyön tavoite on helpottaa matkantekoa Kotkan ja Kouvolan välillä esimerkiksi töihin tai tapahtumiin matkustaessa.

Lippuesimerkkejä

Molempien kaupunkien lippu oikeuttaa matkustamaan kaupunkien välisen junamatkan ja käyttämään paikallisliikenteen busseja molemmissa kaupungeissa.

Kertalippu maksaa 7 euroa (voimassa 2 tuntia), kausilippu 120 euroa (voimassa 30 vuorokautta)

Paikallisliikennelippu + kaupungin sisäinen junamatka Kotkan seudun vyöhykkeillä A ja B 5 euroa, kausilippu 65 euroa, sekä vyöhykkeillä C ja D 7 euroa, kausilippu 65 euroa.