Oranssi kevytmoottoripyörä työllisti poliisia Kotkassa ja Karhulassa myöhään tiistai-iltana — Kaahannut ja punaisia päin ajanut kuljettaja tavoitettiin lopulta kotoaan

Mies puhalsi poliisin alkometriin 1,3 promillea. Hän myönsi ajaneensa hetkeä aiemmin kevytmoottoripyörällä.

Harri Teitto

Kevytmoottoripyörällä ajanutta miestä epäillään muun muassa törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kuva on arkistosta.
Kevytmoottoripyörällä ajanutta miestä epäillään muun muassa törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kuva on arkistosta.

Poliisi sai myöhään tiistai-iltana useita ilmoituksia Kotkassa liikkuneesta, rekisterikilvettömästä moottoripyörästä.

Oranssi, myöhemmin kevytmoottoripyöräksi osoittautunut kulkuneuvo kaahaili ja rikkoi muutenkin liikennesääntöjä Kotkan ja Karhulan alueella kello 22.00—23.42.

Noin kello 23 poliisipartio ajoi Karhulan torille, jossa moottoripyörä oli ilmoitusten mukaan kaahannut. Kaksipyöräinen lähti torilta voimakkaasti kiihdyttäen.

Se kaahasi 80—90 kilometrin tuntinopeutta Karhulan keskusta-alueella, jossa nopeusrajoitus on 40 kilometriä tunnissa, ja ajoi useita kertaa päin punaisia.

Ennen pitkää ajoneuvo katosi poliisipartion näköpiiristä, mutta sen jäljille päästiin ilmoitusten perusteella vielä uudelleen. Partio sai selville kuljettajan henkilöllisyyden, ja hänet löydettiin lopulta kotoaan Rantahaasta.

Mies myönsi ajaneensa hetkeä aiemmin kevytmoottoripyörällä. Hän puhalsi alkometriin 1,3 promillea.

Miestä epäillään törkeän rattijuopumuksen lisäksi törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ajoneuvorikkomuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Miehellä ei ollut ajo-oikeutta, ja kevytmoottoripyörä oli rekisteröimätön.

Rattijuopumuksia Katariinassa ja Langinkoskentiellä

Aiemmin tiistaina poliisin haaviin jäi kaksi päihtynyttä kuljettajaa.

Kuljettaja puhalsi 1,3 promillea hieman kello 8:n jälkeen Puistotiellä Katariinan kaupunginosassa. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Langinkoskentiellä puolen päivän aikaan autoillutta miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Mies oli huumepikatestin perusteella käyttänyt kokaiinia. Hänellä ei ollut ajo-oikeutta.