Mansikkalahdessa ja Santalahdessa voi taas uida — Uusissa näytteissä bakteeripitoisuudet jäivät selvästi alle raja-arvon

Mansikkalahdessa veden lämpötila oli perjantaina 18,2 ja Santalahdessa 19,4 astetta.

Mansikkalahden ja Santalahden uimarannoilla voi jälleen bakteeripitoisuuksien puolesta uida. Arkistokuva
Mansikkalahden ja Santalahden uimarannoilla voi jälleen bakteeripitoisuuksien puolesta uida. Arkistokuva

Viime viikon keskiviikkona otettujen näytteiden perusteella jouduttiin Mansikkalahden ulkorannalle ja Santalahden uimarannalle asettamaan uintikiellot suurten kolibakteeripitoisuuksien vuoksi.

Mansikkalahdessa koliarvo oli 14. elokuuta 1100 ja Santalahdessa 3400, kun hyvän uimaveden maksimiarvo on 500 pmy/100 ml.

Perjantaina 16. elokuuta otetuissa uusissa näytteissä pitoisuudet olivat huomattavasti pienemmät ja uintikiellot purettiin maanantaina, kertoo ympäristöterveydenhuolto. Mansikkalahden arvo oli 97 ja Santalahden 30.

Syytä mikrobipitoisuuden nousulle ei ole löytynyt. Selitys voisi olla se, että kova tuuli on sekoittanut rantavesiä ja mikrobit ovat sen takia päässeet runsastumaan. 

Sinilevähavaintoja rannoilta ei edelleenkään tullut.

Uimakausi päättyy elokuuhun ja suunnitelman mukaiset vesinäytteet on tältä kesältä otettu. Ympäristöpalvelut jatkaa kuitenkin sinilevätarkkailua Santalahdessa syyskuun loppuun asti. Mansikkalahdessa veden lämpötila oli perjantaina 18,2 ja Santalahdessa 19,4 astetta.

Luetuimmat