Karhuvuoren koulun tilojen sisäilma kunnossa — Sisäilman laatua on parannettu muun muassa valaisimien ripustuskorkeutta muuttamalla

Nyt saatujen tutkimustulosten ja toimenpiteiden takia tilanteen jatkoselvittely ei Kotkan Julkisten kiinteistöjen mielestä ole tarpeellista.

Kimmo Seppälä

Karhuvuoren koulun tilojen sisäilma on kunnossa.
Karhuvuoren koulun tilojen sisäilma on kunnossa.

Karhuvuoren koululla tehtiin viime kesänä joukko sisäilmatutkimuksia. Tutkimukset olivat jatkoa aiemmin tehdyille sisäilmatutkimuksille. Tiloissa oli koettu sisäilmaan liittyviä tuntemuksia, mihin ei tutkimuksilla löydetty aiheuttajaa. Koulun tilat ovat siis tutkimusten perusteella kunnossa.

Perusteellisten tutkimusten johdosta tiloissa on laskettu ilmanvaihdon tuloilman lämpötilaa ilman sekoittumisen parantamiseksi. Sen on todettu parantavan tilannetta. Lisäksi joissakin tiloissa on esimerkiksi muutettu valaisimien ripustuskorkeutta tuloilmavirtauksen parantamiseksi.

Nyt saatujen tutkimustulosten ja toimenpiteiden takia tilanteen jatkoselvittely ei Kotkan Julkisten kiinteistöjen mielestä ole tarpeellista. Mahdollista oireista oppilaiden osalta tulee olla yhteydessä kouluterveydenhoitajaan ja työntekijöiden osalta työterveyshuoltoon.