Uusi palvelulinja kuljettaa kotkalaiset ja matkailijat Kauppatorilta Katariinan Meripuistoon – Pieni bussi aloittaa liikennöinnin maanantaina

Elokuun loppuun asti kestävä kokeilu sai alkunsa valtuustoaloitteesta ja tarjoaa autottomillekin vaivattoman pääsyn yhä suositummaksi tulleeseen puistoon.

Linda Varoma

Ensi viikon maanantaista lähtien Katariinan Meripuistoon pääsee myös palvelulinjan bussilla.
Ensi viikon maanantaista lähtien Katariinan Meripuistoon pääsee myös palvelulinjan bussilla.

Kotkan kaupunki aloittaa ensi viikon maanantaina palvelulinjan liikennöinnin Kauppatorin ja Katariinan Meripuiston välillä.

– Kysymyksessä on tämän kesän kokeilu, joka lähti liikkeelle Pirjo Tujulan valtuustoaloitteesta. Katariinan Meripuiston käyttö on lisääntynyt. Monet ihmiset menevät sinne omilla autoillaan, mutta kaikilla puistoon haluavilla ei ole autoa käytössään, toteaa kaupunkisuunnittelujohtaja Markku Hannonen Kotkan kaupungilta.

Liikennöinti jatkuu elokuun loppuun saakka

Palvelulinjan liikennöinti alkaa ensi viikon maanantaina ja jatkuu elokuun loppuun saakka.

– Tänä kesänä Kotkassa ei ole kaupunkijunaa. Meripuistoon ihmisiä kuljettaa pienikokoinen linja-auto. Sellainen, joita palvelulinjoilla liikkuu. Reitillä ovat käytössä normaalit palveluliikenteen maksut.

Linjan lähdöt tapahtuvat Kotkan Kauppatorilta tasatunnein kello 10–15.

– Kauppatorille asukkaat pääsevät helposti paikallisliikenteen busseilla ja samalla palvelemme myös matkailijoita. Torilta on helppo lähteä bussin kyytiin, toteaa Hannonen.

Ajoreitti kulkee Kauppatorilta Kirkkokadun ja Koulukadun kautta Meripuistoon, josta auto palaa Kauppatorille Mansikkalahden, Sapokan ja Ruotsinsalmenkadun kautta.

Kustannukset noin 18 000 euroa

Kaupungin henkilöstökuljetusyksikön Jyrkilä Oy:ltä saaman tarjouksen perusteella kustannukset tulevat olemaan noin 18 000 euroa. 19-paikkaisella bussilla ajetaan heinä- ja elokuun aikana päivittäin.

– Hankintaan ei ole varauduttu kaupungin talousarviossa, joten se on otettava huomioon lisätalousarviossa.

Kaupunki kerää tietoa matkustajamääristä, jotta linjan käyttäjien määrä olisi selvillä, kun kaupunki päättää liikennöinnin jatkosta.