Teollisuusliiton painostus Delta Autoa kohtaan jatkuu — tuontiautojen luovutus asiakkaille estetään

Mika Strandén

Teollisuusliiton painostus Delta Autoa kohtaan jatkuu — tuontiautojen luovutus asiakkaille estetään

Teollisuusliitto ottaa uudet keinot käyttöön painostaakseen Delta Autoa. Yhtiön maahantuomien autojen maahantuontitarkastukset.

Tiistaista alkaen täydellä voimallaan alkava käsittelysaarto koskee Mitsubishi-, Kia-, BMW-, Opel- ja Mazda-merkkisiä autoja. Tämä merkitsee, ettei kyseisten merkkien autoja voida luovuttaa asiakkaille.

Teollisuusliiton varapuheenjohtajan Turja Lehtonen toteaa, että käsittelysaarto on voimassa toistaiseksi. Lisäksi voimassa on edelleen liiton asettama hakusaarto, joka koskee Delta Auton lisäksi Delta Motor Groupia ja Kia Motors Finlandia.

Tarkoitusena on liiton mukaan painostaa Delta Autoa palauttamaan irtisanomiensa työntekijöiden työsuhteet ja lopettamaan työntekijöiden uhkailu.

Kyseessä on kolmas työtiastelutoimi lyhyen ajan kuluessa. Liitto on järjestänyt työnseisaukset heinäkuun lopulla ja elokuun alussa.

— Teollisuusliitolla on valmius laajentaa edelleen painostustoimia, jos tämä meidän viestimme ei nytkään vielä tavoita yhtiön ja yhtiöiden johtoa. Pidän myös täysin käsittämättömänä, ettei alan työnantajaliitolla näytä olevan asiassa minkäänlaista auktoriteettia, Lehtonen sanoo tiedotteessa.

Liitto on haastanut myös alan työnantajaliiton Autoalan Keskusliiton työtuomioistuimeen valvontavelvollisuuden noudattamatta jättämisestä.

Delta Auto -ryhmä irtisanoi keväällä noin sata mekaanikkoa. Mukana oli poikkeuksellisesti myös pääluottamusmiehiä ja työsuojeluvaltuutettuja. Yhtiöt ilmoittivat, että irtisanottavat mekaanikot voivat hakea töitä yhtiössä palvelumestareina. Työnkuva muuttui enemmän palvelutyöksi, ja Teollisuusliiton mukaan tämä heikensi uudelleen palkattujen työehtoja.

Kotkassa Delta Autolla on liike Suurniitynkadulla.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.