Nälkiintynyt kuutti kyyhötti Kotkan Hovinsaaren rannalla tiistaina iltapäivällä: Kuutti on viety toipumaan eläintilalle

Kuutti on toimitettu toipumaan Orimattilaan luonnoneläinten hoivaan erikoistuneelle tilalle.

Kotkan seudun eläinsuojeluyhdistys

Kuvassa oleva kuutti värjötteli tiistaina iltapäivällä kylmissään ja nälissään Hovinsaarella Kotkassa. Eläin on viety toipumaan luonnoneläinten hoivaan erikoistuneelle tilalle Orimattilaan.
Kuvassa oleva kuutti värjötteli tiistaina iltapäivällä kylmissään ja nälissään Hovinsaarella Kotkassa. Eläin on viety toipumaan luonnoneläinten hoivaan erikoistuneelle tilalle Orimattilaan.

Ulkoilemassa ollut nainen löysi Kotkan Hovinsaarelta tiistaina iltapäivällä nälkiintyneen kuutin. Kuutti oli noussut merestä maihin Valkamakadun päässä.

Nainen ilmoitti löydöstään Kotkan seudun eläinsuojeluyhdistykseen Mallu Honkaselle, joka lähti vauhdilla paikalle. Honkanen on osallistunut vuosien varrella Kotkassa useisiin kuuttien pelastustehtäviin ja on vienyt heikossa kunnossa olevia eläimiä Korkeasaareen ruokittavaksi ja hoidettavaksi.

Honkanen tunnisti paikalle saavuttuaan, että kyseessä on kuutti, joka tarvitsee apua, sillä eläin tärisi ja oli kylmissään. Se oli selvästi nälkiintynyt.

Palokunta nosti kuutin autoon

Kuutin nostaminen autoon ei käynyt käden käänteessä.

Honkanen soitti paikalle Kymenlaakson pelastuslaitoksen, joka suorittaa vuosittain lukuisia eläinpelastustehtäviä.

– Kuutilla on erittäin terävät hampaat ja se saattaa purra hyvinkin ikävästi. Sitä ei voi mennä nostelemaan edes paksuilla työhansikkailla, Honkanen kuvailee.

Palokunta nosti kuutin Honkasen autoon pyyhkeen avulla. Kuutti jäi lekottelemaan pyyhkeen päälle koirien kuljettamiseen tarkoitettuun tilaan.

Honkanen vie eläimen Orimattilaan, jossa luonnoneläinten auttamiseen erikoistunut Sari Valtanen ottaa eläimen ruokittavaksi ja hoiviinsa omalle eläintilalleen.

Normaalisti kuutti olisi viety Korkeasaareen, mutta koronatilanteen takia Uudenmaan rajan ylittäminen kuutti auton koiratilassa ei ole mahdollista.

Mallu Honkanen kertoo, että kuutteja toimitetaan Kotkasta Korkeasaareen hoitoon säännöllisesti.

– Joskus on ollut vuosia, että apua tarvitsevia kuutteja ei ole näkynyt Kotkassa lainkaan, mutta joinain vuosina niitä on viety Korkeasaareen useampiakin.

Muokattu otsikkoa ja väliotsikkoa kello 18.46