Kotkan Vanhan paloaseman seinillä on monta tulkintaa puista

Kimmo Seppälä

Galleria Savarte Artin uudessa näyttelyssä on puita eri vuodenajoilta.

Puut ovat galleria Savarte Artin syyskauden avajaisnäyttelyn teema. Puuhulluksi tunnustautuva galleristi Sari Heikkinen kertoo saaneensa näyttelyidean syksyisestä väriloistosta.

— Lisäksi olen viime aikoina nähnyt paljon erilaisia uusia ”puutöitä”. Monet taiteilijat ovat käsitelleet tätä aihetta. Huomasin myös, että myyntikokoelmassamme oli useampia teemaan liittyviä teoksia, Heikkinen sanoo.

Puuaiheisia töitä on esillä useilta eri taiteilijoilta. Täysin uutta aihepiiriin liittyvää grafiikkaa ovat tehneet muun muassa Teija-Tuulia Ahola ja Kristian Krokfors. Serigrafiaa ja kultausta tekniikkanaan käyttävältä tamperelaiselta Aholalta on mukana useampi teos.

Muita näyttelyn taiteilijoita ovat esimerkiksi Inari Krohn, Virve Lilja, Elina Luukanen, Kirsi Neuvonen, Marjatta Nuoreva ja Päivi Paunu.

Heikkisen mukaan puu on yleinen aihe taiteessa.

— Puilla on vahvaa symboliikkaa. Ne puhdistavat ilmaa, antavat hedelmiä ja ovat kasvun symboleita. Ei varmaan ole taiteilijaa, joka ei olisi kuvannut niitä.

Puut on Savarte Artin 29. syksyn avausnäyttely. Monikymmenvuotisen uransa varrella Heikkinen on havainnut, että taide myy parhaiten juuri syksyllä.

— Gallerian sesonkiaika kestää syksystä jouluun.

28. lokakuuta Vanhalla paloasemalla avautuu taidegraafikko Juho Karjalaisen yksityisnäyttely.

Puut-näyttely galleria Savarte Artissa Kotkan Vanhalla paloasemalla 25.10. asti.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.