Kotkalaisia vähävaraisia voi ilahduttaa lahjoittamalla jouluherkkuja – Viime vuonna Jouluherkku-kampanjan avulla saatiin koottua noin sata herkkukassia

Kampanjaan voi osallistua kolmessa paikallisessa K-kaupassa: Aittakorven K-Marketissa, Mussalon K-Marketissa ja K-Supermarket Hyvätuulessa.

Heidi Nevalainen

Lumina-joukkueen tytöt haluavat auttaa vähävaraisia ja siksi kampanja järjestetään jo kolmannen kerran.
Lumina-joukkueen tytöt haluavat auttaa vähävaraisia ja siksi kampanja järjestetään jo kolmannen kerran.

Kotkalaisissa kaupoissa voi jälleen lahjoittaa jouluherkkuja vähävaraisille. Kotka-Kymin seurakunnan ja Kotkan naisvoimistelijoiden Lumina-joukkueen yhteistyössä toteuttama Jouluherkku-kampanja järjestetään jo kolmannen kerran. Projektiin osallistuu myös kolme paikallista K-kauppaa: Aittakorven K-Market, Mussalon K-Market ja K-Supermarket Hyvätuuli.

Lahjoitukset voi jättää ostoskärryyn

Keräys on käynnissä 7.–14.12. eli ensi lauantaista sitä seuraavaan lauantaihin. Kaupoissa on tuona aikana kassojen läheisyydessä ostoskärry, johon voi jättää ostamansa tuotteet lahjoitettavaksi. Lahjoituksina toivotaan erityisesti jouluisia ruokatarvikkeita, jotka säilyvät huoneenlämmössä. Tuoretuotteita ei kärryyn saa laittaa.

— Viime vuonna oli paljon pipareita, suklaata ja glögiä. Myös puuroriisiä ja pähkinöitä, kertoo Lumina-joukkueen jäsen Senni Lahtela.

Diakonian työntekijät jakavat ruokakassit apua tarvitseville

Joukkueen tytöt huolehtivat lahjoituskärryjen tyhjentämisestä ja lahjoitusten pussittamisesta. Ruokakassit toimitetaan seurakunnalle ja diakonian työntekijät jakavat kassit apua tarvitseville. Lahtelasta ja koko Lumina-joukkueesta on kiva auttaa ihmisiä.

Samasta syystä kampanjaan lähti mukaan myös Mussalon K-marketin kauppias Anne Suhonen.

— Itse voisin laittaa keräykseen ihan perusruokatarvikkeita ja jotain jouluista herkkua, kuten konvehteja, sanoo Suhonen.

Vuosi sitten lahjoituksista saatiin jaettavaksi noin sata herkkukassia. Tänä vuonna Lumina-joukkueen tytöt kannustavat lahjoittajia pistämään paremmaksi ja asettavat tavoitteeksi 115 kassia.