Hamina julkaisi kaakon uimarantaluettelon — kaipaako se päivittämistä?

Sari Tauru

Haminan Pitkät hiekat on yksi alueen uimarannoista.
Haminan Pitkät hiekat on yksi alueen uimarannoista.

Haminan kaupunki julkaisi tällä viikolla Haminan, Miehikkälän ja Virolahden uimarantaluettelon. Sen mukaan Haminan seudulla on yksi yleinen uimaranta — Haminan Pitkät hiekat — ja liuta niin sanottuja pieniä yleisiä uimarantoja.

Sosiaali- ja terveysministeriön asetuksessa yleiseksi uimarannaksi katsotaan ranta, jossa uimakauden aikana — kesä-elokuussa — odotetaan käyvän vähintään sata uimaria päivässä.

Pieniä yleisiä uimarantoja ovat Haminassa Rampsinkari, Mustaniemi, Vähäjärvi, Merkjärvi, Salmenvirta, Neuvoton ja Savilahti. Virolahdella pieniä yleisiä uimarantoja ovat Pyyhinlampi, Huvisaari, Kiiskinjärvi ja Klamila. Miehikkälästä on listattu Lapjärvi, Vallanjärvi, Kalliokoski, Syväjärvi, Halmaanjärvi, Likolampi, Myllylampi, Hurttala ja Muurikkala.

Onko uimarantalista oikea vai kaipaako se päivittämistä? Kuntalaisilla ja muilla asianosaisilla on nyt mahdollisuus kertoa mielipiteensä.

Kommentit on toimitettava kirjallisesti 28. huhtikuuta mennessä, osoitteeseen Haminan kaupunki, Terveysvalvonta, PL 70, 49401 Hamina tai sähköpostitse osoitteeseen terveystarkastaja@hamina.fi.

Riina Lehtoranta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.