Maasotakoulussa aloittaa ensi viikolla 230 uutta alokasta – Vala vannotaan ja vakuutus annetaan ilman yleisöä

Alokkaat aloittavat palveluksensa muihin varusmiehiin nähden tiiviimmässä lomakierrossa.

Marju Perilä

Maasotakoulussa aloittaa ensi viikolla 230 uutta alokasta – Vala vannotaan ja vakuutus annetaan ilman yleisöä

Maasotakoulussa Haminassa astuu palvelukseen noin 230 uutta alokasta maanantaina 6. heinäkuuta. Alokkaiden varusmieskoulutus toteutetaan Reserviupseerikoulussa.

Uusi saapumiserä noudattaa kuuden viikon alokasjaksonsa aikana niin sanottua sopeutettua rotaatiomallia, jossa alokkaat ovat kaksi viikkoa palveluksessa ja viikon lomilla.

Puolustusvoimat siirtyi aiemmin keväällä kiertoon, jossa varusmiehet ovat neljä viikkoa palveluksessa ja kaksi viikkoa lomalla.

Maasotakoulun tiedotteessa kerrotaan, että poikkeavalla rytmityksellä varmistetaan turvallinen palveluksen aloittaminen ja koulutuksen toteutuminen sekä toisaalta koronaviruksen leviämisen ehkäisy varuskunnassa.

Läheisillä ei pääsyä varuskuntaan

Tiedotteessa kerrotaan myös, että koronavirustilanteesta johtuvien järjestelyjen vuoksi perinteistä läheistenpäivää ei järjestetä. Ensimmäisen palvelusviikon lopulla varusmiehillä on ollut normaalisti mahdollisuus kutsua läheisiään päivän ajaksi tutustumaan palvelusarkeen.

Vala- ja vakuutustilaisuuksiin ei myöskään oteta yleisöä, vaan ne toteutetaan suljettuina tilaisuuksina perusyksiköiden kesken. Maasotakoulu järjestää kuitenkin 8. elokuuta livelähetyksen, jonka kautta tilaisuuksia voi seurata.