Haminan—Kotkan satamasta Itämeren johtava sellusatama — Finnpulp keskittää vuosittaisen 1,2 miljoonan sellutonnin liikenteensä Mussaloon

Haminan—Kotkan satama on solminut mittavan aiesopimuksen Kuopioon rakenteilla olevan biotuotetehdas Finnpulpin kanssa.

Linda Varoma

Finnpulpin satamavalinta on meille valtava mahdollisuus, Haminan-Kotkan Satama Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Naski iloitsee. Arkistokuva.
Finnpulpin satamavalinta on meille valtava mahdollisuus, Haminan-Kotkan Satama Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Naski iloitsee. Arkistokuva.

Haminan—Kotkan satama on solminut mittavan aiesopimuksen Kuopioon rakenteilla olevan biotuotetehdas Finnpulpin kanssa sen sellutuotteiden reitityksestä. Finnpulp keskittää pitkäaikaisella sopimuksella vuosittaisen 1,2 miljoonan sellutonnin liikenteensä Haminan—Kotkan satamaan.

Vastaavasti Haminan—Kotkan Satama Oy varaa ja valmistaa yhteyksineen Finnpulpille maa-alueen suuren selluvaraston rakentamisesta ja logistisia toimintoja varten. Varastosta tullaan operoimaan kaikki Finnpulpin maailmanlaajuisille vientimarkkinoille ohjautuvat kuljetukset. Lastinkäsittely tapahtuu sekä konventionaalisen menetelmin ja konttikuljetuksin.

Haminan—Kotka Satama Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Naski kertoo, että sopimus vahvistaa Haminan—Kotkan asemaa maan suurimpana yleis-, vienti- ja konttisatamana.

— Finnpulpin satamavalinta on Haminan—Kotkalle valtava mahdollisuus. Se nostaa metsäteollisuusvientimme uuteen ulottuvuuteen ja Haminan—Kotkan Itämeren johtavaksi sellusatamaksi, Naski sanoo.

Finnpulpin toiminnot tulevat sijoittumaan Mussalon sataman uudelle D-alueelle, johon jo viime maaliskuussa Haminan—Kotkan Satama Oy, Steveco ja UPM sopivat huomattavan sellukeskuksen rakentamisesta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet