ELY-keskus muistuttaa Haminan ja Kotkan asukkaita tulvariskeistä

Höytämö Jukka

ELY-keskus lähestyy rannikon ja joenvarren asukkaita kirjeellä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus muistuttaa tulvavaara-alueiden asuinrakennusten omistajia mahdollisista riskeistä.

ELY-keskus lähettää Haminan ja Kotkan rannikkoalueiden sekä Kymijoen alaosan asukkaille kirjeitä, joissa annetaan informaatiota tulvariskeistä ja varautumistoimenpiteistä. Kirjeitä lähtee yhteensä noin 450.

Tulva ei juuri nyt uhkaa kumpaakaan aluetta, mutta kirjeellä jaetaan tulvariskien hallinnan suunnittelutyössä saatua tietoa kiinteistöjen omistajille.

Tiedotushankkeessa on kyse kiinteistöjen omistajien tulvariskitietouden parantamisesta ja heidän oman varautumisensa kehittämisestä. Tavoite on, että tulvatilanteissa asumiselle haitallisia vahinkoja ei syntyisi tai ne jäisivät mahdollisimman pieniksi.

Rannikolla ja Kymijoen varrella on myös kesämökkejä ja muita rakennuksia, jotka tulva saavuttaa. Usein ne ovat asuinrakennuksia alempana ja vahingoille samalla tavalla alttiita. Tiedotushanke keskittyy kuitenkin vain asuinkiinteistöihin.

Tiedotushanke on yksi Kymijoen vesistöalueen sekä Haminan ja Kotkan rannikkoalueen tulvariskien hallintasuunnitelman toimenpiteistä, joita toteutetaan vuosina 2017-2021.

Pekka Kimpanpää

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.