HP:n naiset löivät 35 juoksua — tavoitteena välttää Hämeenlinna

Haminan Palloilijoiden nuori naisjoukkue palasi tänään kahden tappion jälkeen voittokantaan pesäpallon suomensarjassa. HP oli tyly isäntä Lahden Mailaveikoille, löi taululle murskalukemat 2—0 (18—8, 17—2) ja nousi sarjassa kolmanneksi.

Runkosarja lähestyy vasta puoliväliä, mutta HP:n pelinjohtajalla Jussi Toikalla on jo tavoite kirkkaana mielessä.

— Kolmen parhaan joukkoon pitäisi päästä, ettei tarvitse pelata pudotuspeleissä heti Hämeenlinnaa vastaan, Toikka sanoi.

Hämeenlinnan Paukku on sarjan vahvin joukkue. HP on hävinnyt sille jo kahdesti.

Tänään ei ollut pelkoa tappiosta. Nea Forsell löi 1+9 juoksua, Emmi Simonen 1+6 ja kärkietenijä Noora Pasikin 1+5. Etenijätilasto oli paljon tasaisempi, sillä kaikki 12 pelaajaa toivat vähintään kaksi ja korkeintaan neljä juoksua.

— Nean ja Emmin tehtävänä on lyödä juoksuja. Muut jaksoivat hienosti luoda heille kotiutustilanteita, Toikka kiitteli.

HP:n otteluohjelma on tiivis tästä eteenpäinkin. Keskiviikkona on vastassa lappeenranta, ensi maanantaina Janakkala ja ensi keskiviikkona lähin naapuri Kuusankoski.

Jukka Lehtoranta

Jukka Lehtoranta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.