Someron Säästöpankki avaa konttorin Kotkassa ensi vuonna – Konttorille etsitään parhaillaan paikkaa Kotkansaarelta

Varsinaissuomalainen Säästöpankki päätti perustaa Kotkaan konttorin, sillä Kotkan suunnalta on pankkipalvelulle kuulunut kysyntää.

Pertti Perämäki

Säästöpankin Kotkan konttori avataan ensi vuoden keväällä tai kesällä riippuen valituista tiloista. Kuvituskuva.
Säästöpankin Kotkan konttori avataan ensi vuoden keväällä tai kesällä riippuen valituista tiloista. Kuvituskuva.

Someron Säästöpankki avaa konttorin Kotkaan ensi vuoden keväällä tai kesällä.

Someron Säästöpankin toimitusjohtaja Petri Siviranta kertoo tiedotteessa, että päätös lähteä perustamaan pankkikonttoria Kotkaan juontaa juurensa Kotkan suunnalta tulleeseen kysyntään.

– Olemme saaneet iloksemme huomata, että myös Kotkasta on tullut paljon kysyntää henkilökohtaiselle ja paikalliselle pankkipalvelulle. Kysynnän siivittämänä Someron Säästöpankki on nyt päättänyt laajentaa konttoriverkostoaan myös Kotkaan, Siviranta sanoo tiedotteessa viitaten aiemmin tänä vuonna Loviisassa avatun säästöpankin konttorin saamaan hyvään palautteeseen.

Konttorin paikkaa vielä etsitään

Toistaiseksi on vielä avoinna, minne pankkikonttori tulee sijoittumaan Kotkassa, mutta suunnitelmana on löytää tilat kaupungin keskustasta Kotkansaarelta. Sivirannan mukaan muutamia mahdollisia sijaintipaikkoja on jo alustavasti kartoitettu.

– Tulemme joko ostamaan omat tilat tai vuokraamme ne. Tässä kohtaa otamme vielä hyviä ehdotuksia vastaan, jos kaupunkilaisilla on hyviä suosituksia.

Konttorin avaamisen tarkempi ajankohta tulee riippumaan valituista tilaratkaisuista. Ennen avaamista valitut tilat aiotaan remontoida moderneiksi.

Kotkan konttoria varten aloitetaan heti henkilöstörekrytoinnit, jotta kaikki työntekijät ehditään perehdyttää tehtäviinsä.

– Tulemme hakemaan sekä alalla jo olevia asiantuntijoita, jotka haluavat tarjota jatkossakin asiakkaille parasta mahdollista henkilökohtaista palvelua, että alalle haluavia henkilöitä, jotka perehdytämme tehtäviin, sanoo pankinjohtaja Joni Rintamaa Säästöpankista tiedotteessa.

Säästöpankki tulee tarjoamaan Kotkassa asiakkailleen henkilörahoituksen palvelut, muun muassa asunto- ja kulutusluottoja, säästämis- ja sijoittamispalveluita, yritysrahoitusta, maatalouden rahoitusta, lainopilliset palvelut, kiinteistövälitystä ja isännöinnin palvelut.

Tiina Tervo

Kotkassa ensi vuonna konttorin avaavan Someron Säästöpankin pankinjohtaja Joni Rintamaa ja toimitusjohtaja Petri Siviranta iloitsevat pankkinsa hyvästä asiakastyytyväisyydestä.
Kotkassa ensi vuonna konttorin avaavan Someron Säästöpankin pankinjohtaja Joni Rintamaa ja toimitusjohtaja Petri Siviranta iloitsevat pankkinsa hyvästä asiakastyytyväisyydestä.

Asiakasmäärä on noussut tasaisesti

Pankkien palvelut ovat viime vuosina siirtyneet yhä enemmän verkkoon, ja paikan päällä konttoreissa tarjottavia palveluita on monessa pankissa vähennetty. Tämä noteerataan säästöpankin tiedotteessakin.

– Meillä on taidettu uida positiivisesti vastavirtaan jo aiemminkin. Haluamme mahdollistaa myös kotkalaisille yhden Suomen parhaimpiin kuuluvan pankkipalvelun saatavuuden, Siviranta sanoo.

Väitettä hyvästä palvelusta tukee EPSI Ratingin vuosittainen pankki- ja rahoitusalan asiakastutkimus, jossa Säästöpankki nousi vuonna 2020 asiakastyytyväisyydessä yritysasiakkaiden mielestä parhaaksi pankiksi ja sijoittui yksittäisten pankkien vertailussa kärkikolmikkoon myös henkilöasiakkaiden tyytyväisyydessä.

Siviranta ja Rintamaa toteavat tiedotteessa, että Säästöpankki haluaa hyvän henkilökohtaisen palvelun lisäksi tarjota palvelua myös sähköisesti ja olla läsnä siellä missä asiakkaatkin ovat.

Tiedotteen mukaan Someron Säästöpankin asiakasmäärä on noussut tasaisesti viimeisen vuoden aikana. Pankki on avannut vuoden 2020 aikana uusia konttoreita Loviisan lisäksi Kemiönsaarelle ja Akaaseen.

Someron Säästöpankki on osa Säästöpankkiryhmää, joka koostuu 23 itsenäisestä alueellisesta säästöpankista.