Finntide-laiva tuli pidennyksessä vakaammaksi, ja laituripaikka meni vaihtoon

Neljä Finnlinesin laivaa saa 30 metrin pidennyksen. Finntide-alus on ehtinyt liikennöidä 217-metrisenä pian kaksi kuukautta.

Finnlines

Uudessa 217 metrin komeudessaan Finntide lähti Puolasta takaisin rahtireiteilleen marraskuun lopussa.
Uudessa 217 metrin komeudessaan Finntide lähti Puolasta takaisin rahtireiteilleen marraskuun lopussa.

Finntiden kapteeni Niclas Seligson kertoo, että laiva muuttui pidennyksen myötä vakaammaksi. Kun aluksessa on enemmän vesilinjaa, se käyttäytyy kovemmassa merenkäynnissä aiempaa rauhallisemmin. Lastin kannalta on turvallisempaa, kun alus aallokossa rullaa vähemmän.

— Satamamanööverien kannalta laiva muuttui vähän hitaammaksi käännöksissään, mutta ei merkittävästi. Maksimisyväys on edelleen 7,05 metriä. Pituuden kasvu aiheutti sen, että laituripaikkamme siirtyi Pansion satamasta Turun Länsisatamaan. Uudessakaupungissa laituria puolestaan pidennettiin 30 metrillä.

Finntiden lastista merkittävä osa kulkee perävaunuissa. Muun muassa autotehtaalle Uuteenkaupunkiin laiva tuo viikoittain autonosia Saksasta. Matkustajiakin kyytiin sopii. Seligsonin mukaan matkustajat ovat pääasiassa rekkakuskeja, turisteja tulee hytteihin harvoin.

Tämän kuun lopulla Finnwaven pidennys Puolassa saadaan valmiiksi ja se asettuu Finntiden pariksi samoille reiteille. Seligson on työskennellyt Finnlinesin aluksilla vuodesta 2006 ja päällikkönä vuodesta 2011.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet