Korttimaksuissa on häiriöitä myös Etelä-Kymenlaaksossa – Ongelmia on valtakunnallisestikin ainakin Nordealla ja S-ryhmällä

Tilanne on jo alkanut korjaantua.

Köhler Beni

Tänään on esiintynyt valtakunnallisesti ongelmia korttimaksuissa.
Tänään on esiintynyt valtakunnallisesti ongelmia korttimaksuissa.

Tänään Suomessa on ollut valtakunnallisesti häiriöitä korttimaksuissa. Tänä aamuna esimerkiksi Kymen Sanomien lukijalla oli vaikeuksia saada korttimaksua toimimaan ABC-Automaatti Virojoella ja myös viereisessä S-Marketissa.

Kymen Seudun Osuuskaupan alueen ABC-toimialapäällikkö Anne Mielosen mukaan korttimaksujen häiriöt eivät liity ABC:hen, vaan ongelma on valtakunnallinen.

– Ensimmäinen tieto tästä on tullut minulle tänä aamuna kello 6.22, kertoo Mielonen.

Nyt korttimaksut jo menevät läpi, kerrottiin aamuyhdeksän aikoihin Kotkasta ABC Amiraalista.

Nordea ja S-Pankki tiedottavat häiriöistään

Nordea tiedottaa verkkosivuillaan tilapäisestä häiriöstä. "Yhdellä kauppiaille maksunvälityspalveluja tarjoavalla toimijalla on havaittu häiriö ja näin ollen kortilla maksaminen ei välttämättä onnistu tietyissä kauppaliikkeissä. Pahoittelemme häiriöstä asiakkaillemme aiheutuvaa haittaa", kertoo Nordea tiedotteessaan.

Myös S-mobiiliin kirjautumisessa on häiriöitä.

"S-mobiilissa esiintyy hidastelua, josta syystä sovellukseen sisäänkirjautuminen ei välttämättä onnistu. Pyrimme korjaamaan tilanteen mahdollisimman pian. Pahoittelemme tilannetta," tiedottaa S-Pankki verkkosivuillaan.

Häiriöitä myös Ruotsissa

Häiriöitä on esiintynyt tänään myös Ruotsissa. Iltalehti uutisoi, että S-ryhmän palveluntarjoajalla Ruotsissa on ollut laaja sähkökatkos, joka on tuottanut ongelmia Suomessakin Visa- ja Mastercard-korttimaksuihin. S-Pankin kortit ovat kuitenkin toimineet normaalisti Suomessa.

Ruotsalaismedia SVT uutisoi tänä aamuna, että viime yönä Swedbankin ja Sparbankin sähköisissä palveluissa on esiintynyt häiriöitä.

Myös ruotsalaismedia Breakit uutisoi tänä aamuna Swedbankin verkkopalveluiden ja korttimaksujen ongelmista.