Vainoaja uhkaili ja yllytti toista miestä hoitamaan Kotkassa olevan ”ongelman”

Syyttäjän mukaan syytetty oli uhkaillut ja vainonnut uhrejaan jo pitkään.

Kymenlaakson käräjäoikeus Kotkassa luki keskiviikkona syytteet 25-vuotiaalle helsinkiläismiehelle, jota syytetään törkeästä henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Lisäksi hän sai myös syytteet vainoamisesta, laittomista uhkauksista sekä kunnianloukkauksesta.

Syyttäjän mukaan syytetty oli viime kesän aikana vankeudessa ollessaan lähettänyt uhkaavia ja herjaavia viestejä asianosaisina oleville naiselle ja miehelle. Yhteydenotot hän oli tehnyt kirjeitse, whatsapp-viesteillä, sähköpostilla sekä eri ihmisten kautta. Syyttäjän mukaan molempia asianosaisia oli vainottu toistuvasti ja pidemmän aikaa.

Syytetty on esitutkinnassa tunnustanut lähettäneensä viestejä ja kertonut niiden liittyneen korvausvaatimuksiin ja huumevelkoihin.

Rikosta suunniteltiin yhdessä

Syksyllä syytetty oli käskenyt tai yllyttänyt kolmatta osapuolta rikokseen, joka kohdistuisi asianosaisena olevaan mieheen. Syytteessä vedotaan rikoslain 21 luvun pykäliin 1—3 sekä 6, jotka viittaavat tappoon, murhaan, surmaan tai pahoinpitelyyn.

Tehtävän valmisteluun valitun miehen yhteystiedot syytetty oli saanut tutkintavankeuden aikana. Myös hänellä oli rikosrekisteri ja aikaisempia tuomioita. Yhdessä miehet olivat keskustelleet ”ongelmasta Kotkassa, joka tulee hoitaa” ja miesten oli myös tarkoitus tavata aiheen tiimoilta.

Rikokseen yllytetty mies oli 1. lokakuuta ilmoittanut syytetylle asian edenneen, mutta tehtävän toteutuksen epäonnistuneen. Poliisi otti syytetyn kiinni 2. lokakuuta.

Syytetty tuomittiin viime kesäkuussa käräjäoikeudessa kahden vuoden ehdottomaan vankeustuomioon vainoamisesta. Hän oli aiemmin häirinnyt entistä tyttöystäväänsä sekä kahta muuta henkilöä sadoilla viesteillä ja puheluilla.