Haminassa käveltiin naisten asialla

Raimo Eerola

Kävelyreitti kulki läpi vanhan Haminan katujen.
Kävelyreitti kulki läpi vanhan Haminan katujen.

Raimo Eerola

Rooliopas Marja-Leena Tamminen tuli oppaaksi Kotkan Naisten Pankin puheenjohtajan Airi Halosen pyynnöstä.

Raimo Eerola

Maija-Liisa Tiainen lähti mukaan auttamisen halusta.

Haminan kaduilla käveli aamupäivällä joukko naisia hyvällä asialla. Naisten Pankin järjestämällä kävelyllä kerättiin rahaa kehitysmaiden naisten koulutukseen. Samalla tutustuttiin kaupungin historiaan ja vanhoihin rakennuksiin.

Kävele Naiselle Ammatti järjestettiin eilen noin 50 suomalaisella sekä 19 ulkomaisella paikkakunnalla. Kyseessä on Naisten Pankin järjestämä tempaus, jonka avulla kerättiin tänä vuonna varoja Ugandan ja Kambodzan naisten työllistämiseen. Haminan tapahtuman järjesti Kotkan Naisten Pankki.

— Haminassa ei ole omaa osastoa, halusimme tuoda näin toimintaamme tutuksi. Jospa täällä innostuttaisiin perustamaan oma osasto tai tulemaan mukaan meidän toimintaamme, Kotkan osaston puheenjohtaja Airi Halonen totesi avajaispuheessa.

Tarinoita

menneestä

Raatihuoneelta lähtenyt kävely suuntautui Haminan historiallisiin osiin. Oppaana toimi vapaaherratar Gustawa Langenstjrerna - eli rooliopas Marja-Leena Tamminen.

Matkaan lähti yli 20 naista. Reitin varrella kuultiin tarinoita kaupungista, sen vaiheista, rakennuksista ja menneistä asukkaista. Välillä nykyajan perspektiivistä, tosinaan Langenstjernan kertomana.

Mukana oli muiden muassa Haminassa asuva Maija-Liisa Tiainen.

— Haminan nähtävyydet kiinnostavat, koska en ole oikea haminalainen. Olen syntynyt Viipurissa, joten viipurilainen olen aina.

Pääsyy osallistumiselle oli kuitenkin halu auttaa. Tiaisella on ollut jo 15 vuotta kummipoika Keniassa, joten hyväntekeväisyys on muodostunut jo perinteeksi.

— Mielestäni on tärkeää antaa tukea ihmisten kotiseuduilla tapahtuvaan toimintaan. Ettei kenenkään tarvitsisi lähteä pakolaiseksi. Kun itse pärjää, niin toivoisi, että muutkin pärjäisivät.

Ammatin hinta

30 euroa

Valtakunnallinen Kävele Naiselle Ammatti -tapahtuma järjestettiin nyt kahdeksatta kertaa. Käytännön järjestelyistä vastasivat paikallisosastot, lahjoituksia kerättiin vapaaehtoisen osallistumismaksun muodossa.

— Yhden ammatin laskennallinen hinta on 30 euroa. Mutta osallistumismaksua voi maksaa omantunnon mukaan, Halonen kuvaili.

Naisten Pankki on Kirkon Ulkomaanavun hallinnoima rahasto, joka perustettiin 10 vuotta sitten.

Yhden ammatin laskennallinen hinta on 30 euroa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.