Nuori mies kaahasi korttinsa kuivumaan Kotkassa — Toinen kortiton pakeni poliisia Haminassa

Sari Tauru

Nuori mies kaahasi korttinsa kuivumaan Kotkassa — Toinen kortiton pakeni poliisia Haminassa

Henkilöauto kaahasi Ristinkalliontiellä poliisipartiota vastaan kahden maissa torstaina iltapäivällä. Auton nopeus oli 91 kilometriä tunnissa. Tieosuudella nopeusrajoitus on 40 kilometriä tunnissa.

Poliisipartio pysäytti ajoneuvon ja määräsi sen vuonna 1999 syntyneen mieskuljettajan väliaikaiseen ajokieltoon. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Haminassa poliisia karkuun

Haminassa hieman ennen puolta yötä poliisipartio havaitsi Reitkallintiellä henkilöauton, joka lähti voimakkaasti kiihdyttämään poispäin havaittuaan poliisiauton.

Reitkallintien ylityksessä ajoneuvon vauhti oli niin kova, että sen pohja osui maahan töyssystä johtuen. Samaan aikaan Reitkallintietä tuli sivullinen auto, johon pakeneva auto ei onneksi osunut.

Pakenija jatkoi matkaa kovalla vauhdilla, ja poliisi menetti hetkeksi näköyhteyden ajoneuvoon. Auto löytyi kuitenkin hetkeä myöhemmin läheiseltä metsätieltä. Sisällä oli kaksi miestä.

Autoa oli kuljettanut vuonna 1999 syntynyt mies — ei kuitenkaan sama henkilö, joka oli kaahannut aiemmin päivällä Kotkassa. Hän kertoi ajaneensa poliisia karkuun koska hänellä ei ollut ajo-oikeutta. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.