Pyhtään alueiden ylläpitopalvelut joudutaan kilpailuttamaan uudestaan — Yksikään tarjoaja ei täyttänyt kelpoisuusehtoja

Linda Varoma

Alueiden ylläpitoon kuuluu muun muassa uimarantojen, urheilupaikkojen, leikkipaikkojen ynnä muiden kunnosta huolehtiminen.
Alueiden ylläpitoon kuuluu muun muassa uimarantojen, urheilupaikkojen, leikkipaikkojen ynnä muiden kunnosta huolehtiminen.

Pyhtään kunta joutuu kilpailuttamaan alueidensa ylläpitopalvelut uudestaan. Määräaikaan mennessä saapui kolme tarjousta, mutta yksikään tarjoaja ei täyttänyt tarjouspyynnössä asetettuja kelpoisuusehtoja.

Alueiden ylläpitopalveluilla tarkoitetaan katujen, liikenneväylien, viheralueiden, liikuntapaikkojen, uimarantojen, matonpesupaikkojen, leikkipaikkojen ynnä muiden ylläpitoa. Pyhtään kunnan tekninen johtaja Janne Kaulio uskoo, että uudella kilpailutuksella löydetään yritys, joka voi kyseiset tehtävät hoitaa.

— Hankintalaissa on pakollisia kilpailusta sulkemisperusteita ja harkinnanvaraisia sulkemisperusteita. Jos esimerkiksi tarjoajalla ei ole kokemusta vastaavasta toiminnasta, hänen täytyy antaa selvitys siitä, miten toiminta järjestetään. Tässä kilpailutuksessa muutamalla tarjoajalla kävi tekninen virhe, sanoo Kaulio.

Pyhtään tekniikkalautakunta käsitteli ylläpitopalvelujen kilpailutusta viime kokouksessaan. Lautakunta päätti sulkea saapuneet tarjoukset pois kilpailusta ja käynnistää uuden tarjouskilpailun.