Konditoria Galette lopettaa kahvilatoimintansa Karhulassa – Remontti olisi tullut liian kalliiksi

Galetten omistaja Antti Mäkelä toteaa, että menestyäkseen kahvila tarvitsee itsenäisen yrittäjän, jolla on edellytykset kahvilatoiminnan jatkuvaan kehittämiseen.

Linda Varoma

Konditoria Galette lopettaa kahvilatoimintansa Karhulassa.
Konditoria Galette lopettaa kahvilatoimintansa Karhulassa.

Konditoria Galette lopettaa kahvilatoimintansa Karhulassa. Kahvila sulkee ovensa tämän viikon perjantaina.

– Kahvila olisi vaatinut remontin, jonka kulut olisi pitänyt saada katettua lisäämällä myyntiä ja kasvattamalla asiakaskuntaa. Etsimme ratkaisua asiaan ja päädyimme siihen, että menestyäkseen kahvila tarvitsee itsenäisen yrittäjän, jolla on edellytykset kahvilatoiminnan jatkuvaan kehittämiseen, kertoo Konditoria Galetten toinen omistaja Antti Mäkelä.

Vaikka yksi ovi sulkeutuu, niin toinen avautuu.

– Valitettavasti omasta henkilökunnastamme ei löytynyt jatkajaa, joten päädyimme etsimään uutta toimijaa yrityksemme ulkopuolelta. Neuvottelut ovatkin käynnissä mahdollisen uuden yrittäjän kanssa, mutta toistaiseksi emme asiasta voi mainita enempää ennen kun lopulliset päätökset ovat tehty. Tietysti, jos jotakuta kiinnostaa jatkaa kahvilatoimintaa tiloissamme, voi meihin ottaa rohkeasti yhteyttä.

Galette kehittää leipotoimintaansa

Galetten kahvila on ollut Karhulantien osoitteessa vuodesta 1989 lähtien, joten Karhulasta löytyy paljon tuttua asiakaskuntaa.

– Tietysti kahvilan sulkeminen on herättänyt pientä harmitusta pitkäaikaisissa asiakkaissamme, mutta pääsääntöisesti asiakkaamme ovat olleet ymmärtäväisiä ja on ollut hienoa huomata kuinka moni asiakkaistamme on kulkenut mukanamme ihan alusta alkaen. Onneksi tuotteitamme on kuitenkin saatavilla useista paikallisista kaupoista, leipomoiltamme sekä verkkokaupastamme.

Tällä hetkellä yritys keskittyy kahden leipomonsa toimintaan ja kehittämiseen.

– Ehkä sitten tulevaisuudessa annamme mahdollisuuden pienimuotoiselle leipämyymälälle. Kahvilatoimintaa ei näillä näkymin ole odotettavissa lähitulevaisuudessa.