Yle: Mies tappoi veljensä veitsellä Kotkassa — tuomittiin kahdeksan vuoden vankeuteen

Kahden veljen välinen riita johti toisen kuolemaan yksityisasunnossa Kotkassa viime uudenvuodenaattona.

Keski-ikäinen mies oli iskenyt veljeään veitsellä keskivartaloon. Kymenlaakson käräjäoikeudessa hän oli kieltänyt aikoneensa tappaa veljeään.

Syytetty kertoi puolustautuneensa veljen hyökkäystä vastaan. Asunnossa olivat olleet tapahtumahetkellä myös syytetyn lapsi ja vaimo, jota syytetyn veli oli lähennellyt seksuaalisesti.

Veljellä oli kamppailulajitausta, joten syytetty oli katsonut aiheelliseksi puolustautua veitsen avulla. Veljekset olivat alkoholin vaikutuksen alaisina.

Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi miehen taposta kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen. Sekä syytetty että asianomistajat hakivat muutosta tuomioon, mutta Itä-Suomen hovioikeus piti sen ennallaan.

Tuomittu joutuu korvaamaan uhrin omaisille yli 67 000 euroa ja maksamaan elatusmaksuja uhrin kolmelle lapselle. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Kimmo Puhakka

Kimmo Puhakka

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.