Harjun oppimiskeskus vie matkalle jouluun — Joulupukki ottaa vierailijat vastaan kallioluolassa

siru ahopelto

Luontonäyttämö Vahtivuorelle rakentuu joulumaa puurobaareineen ja joulupukin luolineen.
Luontonäyttämö Vahtivuorelle rakentuu joulumaa puurobaareineen ja joulupukin luolineen.

Matkalla jouluun on uusi joulutapahtuma Harjun Vahtivuorella.

Joulutorin pöydiltä voi löytää paikallisten käsityöläisten ja tuottajien tekemiä lahjoja pukinkonttiin. Tarjolla on muun muassa joulukoristeita, kransseja, villalankaa, kynttilöitä ja mattoja. Syötäviä jouluherkkuja on tarjolla monenlaisia, muun muassa kalaa ja kalajalosteita, lammasta, hilloja, sienisäilykkeitä, sinappia, mehuja ja glögiä. Puurobaarissa voi nauttia lämpimästä puurosta ja kuumista juomista, nuotiomakkarat maistuvat aina parhaalta metsässä.

Jouluvaellus vie seimen ääreen: Illan hämärtyessä Harjun päärakennuksen pohjoispuolelta lähtee kaksi ryhmää ohjaajien johdolla vaeltamaan kohti Vahtivuorta. Jalkaisin tehtävän, noin kilometrin pituisen matkan varrella kulkijat kokevat joulun tunnelmia. Matka taittuu noin puolessa tunnissa. Vaellus päättyy Vahtivuoren näyttämöllä nähtävään joulukuvaelmaan.

Alpakoita ja minihevosia rapsuttamaan

Tapahtumassa saa myös laulaa ihanimpia tuttuja joululauluja, seurata iloista cheerleader-tonttuleikkiä tai käydä kertomassa joulupukille toiveitaan. Pukin vastaanotto on tällä kertaa jännittävässä paikassa: Salpalinjan kallioluolassa. Opastusta ja tietoa historiallisesta Salpalinjasta saa Virolahden Bunkkerimuseon laavulta. Vahtivuoren metsikön keskellä on myös karvaisten eläinkamujen aitaus. Tapahtumassa voit ihastella ja rapsutella lampaita, minihevosia, alpakoita ja afrikkalaisia kääpiövuohia. Värivalot maalaavat kallioseinämälle ja lähimetsään maagisen tunnelman.

Matkalla jouluun -tapahtuma keskiviikkona 11.12. klo 14—20 Harjun oppimiskeskuksessa, Vahtivuorentie 401, Ravijoki.