Kymen Sanomien vaalikoneesta selviää: Ehdokkaat haluavat tarjota kuntapaikkoja pakolaisille, paitsi perussuomalaiset

Sari Tauru

Kotkalaisten valtuutettujen suhtautuminen turvapaikanhakijoihin tulee tuskin muuttumaan radikaalisti kuntavaalien jälkeenkään. Noin kaksi kolmesta kotkalaisesta kunnallisvaaliehdokkaasta on täysin ja jokseenkin sitä mieltä, että Kotkan pitää tarjota kuntapaikkoja kiintiöpakolaisille tai oleskeluluvan saaneille turvapaikanhakijoille. Tämä ilmenee Kymen Sanomien vaalikoneesta, johon vastasi 216 kuntavaaliehdokasta.

Vasemmisto-oikeisto-akselilla mielipiteet jakautuvat melko ennakoidusti. Pakolaismyönteisin puolue Kotkassa on vasemmistoliitto ja kriittisin perussuomalaiset.

Vaalikonevastausten perusteella mielipideilmaston ääripäissä ovat vasemmistoliittolainen naisehdokas ja perussuomalainen miesehdokas.

Vastaa Kymen Sanomien vaalikoneeseen osoitteessa: http://vaalikone.kaakonviestinta.fi/kuntavaalit2017/kotka/kysymykset

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.