Myllyhovin myynti peruuntui jälleen

Haminan kaupungin omistaman entisen Myllyhovin vanhainkotikiinteistön kauppa on peruuntunut. Haminan kaupungin tilapalvelupäällikkö Juha Tiitan mukaan Myllyhovin itselleen nettihuutokaupassa huutanut on lähettänyt kaupungille sähköpostin, jossa ilmoittaa, ettei aio ostaa kiinteistöä. Perusteluja kaupan peruuntumiselle ei viestissä Tiitan mukaan ollut.

Nettihuutokaupassa Myllyhovista tarjottiin 15 000 euroa ja Haminan kaupunkikehitysvaliokunta päätti kaksi viikkoa sitten, että kiinteistö myydään kyseisen tarjouksen tehneelle. Valiokunta perusteli päätöstään sillä, että yksin Myllyhovin lämmityksestä aiheutuvat kaupungille 50 000 euron kustannukset vuosittain. Rakennuksen purkukustannuksiksi on arvioitu 300 000 euroa.

Vuonna 1932 rakennetussa ja vuosina 1956 sekä 1980 laajennetussa kaksikerroksisessa kiinteistössä on huoneistoalaa yli 2 780 neliötä. Tiloissa on aikaisemmin toiminut vanhainkoti ja sen toiminnan loppumisen jälkeen yksityinen palveluasumisyksikkö vuosina 2014-2015. Vuoden 2015 lopulla tiloissa toimi turvapaikanhakijoiden hätämajoitusyksikkö noin neljä kuukautta.

Sen jälkeen rakennus on ollut tyhjänä, mutta siellä on pidetty lämmöt päällä. Rakennus on mittavan peruskorjauksen tarpeessa.

Tiitan mukaan kiinteistöhuutokaupassa ostajalla on oikeus perua kauppa ilman kuluja ennen kaupanvahvistusta. Tiitta sanoo kaupungin nyt pohtivan, miten Myllyhovin kauppaamisen kanssa edetään. Hänen mukaansa kaupungilla on edelleen tarve päästä sille tarpeettomasta ja kuluja aiheuttavasta kiinteistöstä eroon. Varmaa ei kuitenkaan ole, laitetaanko kiinteistö heti uudelleen myyntiin ja jos laitetaan, mitä kanavia myynnissä käytetään. Tiitta korostaa, että myytävänä Myllyhovi kuitenkin koko ajan on.

Mikäli kaupunki ei pääse kiinteistöstä eroon ennen säiden kylmenemistä, tyhjennetään siellä Tiitan mukaan putkistot ja lämmöt kytketään pois päältä.

Myllyhovin mukana on ollut kaupan noin hehtaari kiinteistöön liittyvää maata. Kaupunki omistaa alueella maata enemmän, joten Tiitan mukaan myös Myllyhovin mukana myytävän maa-alueen kokoa voidaan räätälöidä ostajan toiveiden mukaisesti.

ANTTI-JUSSI LARVIO

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.