Turvalan Shellin tontille haetaan kaavamuutosta — Entisen huoltoaseman paikalle halutaan rakentaa liikehuoneisto

Tontin omistajat eivät vielä tiedä myyvätkö tontin eteenpäin sellaisenaan vai rakentavatko he itse uuden rakennuksen.

Kimmo Seppälä

Karhulan Shell on viimeistä päivää auki viime joulukuussa. Nyt huoltoasemarakennus on purettu ja tilalle suunnitellaan liikerakennusta.
Karhulan Shell on viimeistä päivää auki viime joulukuussa. Nyt huoltoasemarakennus on purettu ja tilalle suunnitellaan liikerakennusta.

Raakunkujalla Karhulassa ennen huoltoaseman tonttina palvelleelle maa-alueelle haetaan kaavamuutosta. Tontin omistajat Jukka Sankamo ja Veikko Almgren ovat jättäneet kaupunkirakennelautakunnalle anomuksen, että noin puolen hehtaarin (0,46 ha) tontti olisi käyttötarkoitukseltaan liiketontti ja kaupunki tarkastelisi sen rakennusoikeuden määrää.

— Haemme tontille loppukäyttäjää. Emme ole vielä päättäneet, mitä tontille teemme. Voihan olla, että myymme sen eteenpäin tai rakennamme sille jotakin, toteaa Sankamo.

Sankamo ja Almgren omistavat myös viereisen tontin, jossa toimii muun muassa valaisinliike.

— Olisi hienoa, jos näitä viereisiä tontteja voisi jotenkin hyödyntää yhdessä tai ne voisivat tukea toisiaan. Tontti on suuri ja sille voisi rakentaa liikehuoneiston.

Kaupunkirakennelautakunta käsittelee kaavamuutosta ensi viikon tiistaina ja kokouksen esityslistalla ehdotetaan muutoksen hyväksymistä. Kaavamuutoksen puolesta puhuu muun muassa se, että kaavan laatimisesta on odotettavissa tuloja kaupungille. Hyväksi katsotaan myös se, että tontti sijaitsee keskeisellä paikalla Karhulassa ja tontin kehittäminen liiketoimintaa varten vahvistaa myös alueen yleisiä liiketoimintaedellytyksiä.

Uutista muokattu la 9.11. kello 18.40: korjattu huoltoaseman tontin koko.