Kerro ja kommentoi: Ovatko liputussäännöt selvät? Pitäisikö liputuspäiviä lisätä?

Raimo Eerola

Kotkan kaupunki ei järjestänyt suruliputusta presidentti Mauno Koiviston kuoleman johdosta.
Kotkan kaupunki ei järjestänyt suruliputusta presidentti Mauno Koiviston kuoleman johdosta.

Kymen Sanomien tekstaripalstalle lähetetyissä viesteissä ihmetellään, miksi Kotkan kaupunki ei järjestänyt suruliputusta presidentti Mauno Koiviston kuoleman johdosta.

— Kotkan kaupungilla on pysyvä ohjeistus kaupungin kiinteistönhoitajien työvuorosuunnitteluun liittyen. Se sisältää myös liputusta koskevan ohjeistuksen. Ohjeen mukaan kaupungin kiinteistöissä liputetaan vain virallisina liputuspäivinä ja Kotkansaarella meripäivillä. Vaalipäivinä liputetaan vain äänestyspaikoilla, kertoo kansliapäällikkö Marianna Ruonala Kotkan kaupungin konsernipalveluista.

Jos kaupungin työyksiköt haluavat liputtaa muina päivinä kuin virallisina liputuspäivinä, huolehtivat ne liputuksista itse tai sopivat asiasta erikseen isännöitsijöiden kanssa.

— Koska tieto entisen presidentin kuolemasta tuli käsittääkseni vasta perjantain myöhäisillan uutisissa eikä kaupungille tullut siitä mitään erillistä viestiä, ei siihen pystytty reagoimaan ja määräämään kiinteistönhoitajia erikseen ylitöihin. Mitään varallaoloa liputuksia varten ei ole järjestetty.

Kaupunki yrittää jatkossa huomioida nopealla aikataululla tulevat liputussuositukset paremmin.

— Pahoittelen, jos liputuksen puuttumisesta on aiheutunut ihmisille mielipahaa.

Ovatko yleiset liputussäännöt selvät sinulle? Pitäisikö niitä löysätä? Pitäisikö liputuspäiviä lisätä?

Kerro mielipiteesi alla olevassa kommenttikentässä!

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.