Avotulen tekeminen on edelleen kiellettyä Etelä-Kymenlaaksossa — Metsäpalovaroituksen päättymiseen alueella tarvitaan runsaampia vesisateita

Aurinko kuivattaa pienet sateenripsaukset. Kiinteät grillit ovat turvallisia käyttää.

Tiina Räikkönen

Avotulen tekeminen on kielletty Etelä-Kymenlaaksossa.
Avotulen tekeminen on kielletty Etelä-Kymenlaaksossa.

Kymenlaaksossa on edelleen voimassa metsäpalovaroitus. Ilmatieteen laitoksen maanantaille ja tiistaille Etelä-Kymenlaaksoon ennustamat sadekuurot eivät vielä muuta tilannetta.

— Jotta varoitus poistuu alueelta, tarvitaan reilummin sadetta. Pitäisi varmaan sataa 10 millimetriä, jotta metsäpalovaroitus poistuisi Kymenlaakson alueelta. Joitakin kuuroja siellä on tulossa, mutta varoitus säilyy vielä ainakin muutaman päivän ajan, toteaa päivystävä meteorologi Ari Mustala Ilmatieteen laitokselta.

Mustala kertoo, että metsäpaloindeksi on korkealla koko Kymenlaakson alueella.

— Tilanteen pitäisi muuttua suurimmassa osassa Kymenlaaksoa, jotta se laskisi.

Ei avotulta nuotiopaikoille

Päivystävä palomestari Mika Ruokolainen toteaa hänkin, että touko-kesäkuussa on Etelä-Kymenlaaksossa ollut poikkeuksellisen kuivaa.

— Viikkoihin ei ole ollut lainkaan kunnollisia sadepäiviä. Tänä aamuna satoi vähän, mutta en osaa sanoa kuinka paljon se sade maastoa kasteli. Sadekuurot ovat hyvin paikallisia. Jos ripsauttaa vettä, aurinko kuivaa sen nopeasti. Mielestäni vettä pitäisi tulla jonkin verran enemmän, että metsäpalovaroitus väistyisi alueeltamme.

Kymenlaaksossa ei siis edelleenkään saa tehdä avotulta esimerkiksi nuotiopaikoille.

— Kiinteät grillit ovat eri asia. Tulen sytyttäminen niihin on ok, toteaa Ruokolainen.