Kotkan päättäjillä on edessään outo tilanne

Raimo eerola

Kotkan valtuustoryhmän puheenjohtajia neuvonpidossa: Vesa Levonen (kesk.), Esko Almgren (kd.), Annika Aalto-Partanen (vihr.), Marika Kirjavainen (kok.) ja Pentti Tiusanen (vas.).

Kotkan päättäjillä on pian varsin outo tilanne edessään. Säästökohteita etsimään tottuneet virka- ja luottamusmiehet joutuvat pähkäilemään, miten sijoittaa mahdollisimman järkevästi tilille kolahtavat 70 miljoonaa euroa. Talous kohenee kerta heitolla, jos ja kun rahat Kymenlaakson Sähkön osakkeiden myynnistä tulevat. Tilille niitä ei kannata jättää, mutta tässä vaiheessa valtuustoryhmien puheenjohtajilla ei ole kovin täsmällisiä ja konkreettisia ehdotuksia, miten sähkömiljoonat pitäisi sijoittaa.

Kaupunginjohtaja Henry Lindelöf tekee kauppojen varmistuttua pohjaesityksen, johon poliitikot voivat ottaa kantaa.

— Koska rahat tulevat elinkeinotoiminnasta, sinne ne myös voisivat mennä, työpaikkojen luomiseen, Lindelöf sanoo

Yhtenä esimerkkinä hän mainitsee uimahallin/monitoimiareenan Kantasatamaan.

Valtuustoryhmien puheenjohtajilla ei vielä ole kovin selvää käsitystä siitä, miten rahat pitäisi sijoittaa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.