Kotkassa vierailee ensi viikolla toistaiseksi suurin Kantasatamassa käynyt risteilijä M/V Artania — Kotkan matkailuväki on kevään aikana parantanut saksan kielen taitojaan

Suuren risteilijän jälkeen Kotkassa vierailee seuraavaksi pienempi luksusalus Hebridean Sky.

Trondheim Havn

Artania on valmistunut Helsingissä 1984 Wärtsilän telakalla. Alukseen mahtuu noin 1 200 matkustajaa. Kuvassa alus on vierailulla Trondheimissa.
Artania on valmistunut Helsingissä 1984 Wärtsilän telakalla. Alukseen mahtuu noin 1 200 matkustajaa. Kuvassa alus on vierailulla Trondheimissa.

Kotkan ja Haminan seudun risteilijäkesä jatkuu 2. heinäkuuta saksalaisella M/V Artanialla.

— 230-metrinen Artania on suurin risteilijä, joka Kantasatamassa on koskaan käynyt, kertoo myyntipäällikkö Petra Cranston Cursorilta.

Haminan — Kotkan Satama Oy:ssä iloitaan, että risteilyliikenteeseen tehdyt pitkäjännitteiset panostukset ovat alkaneet tuottaa hyvää tulosta.

— M/V Artanian kaltaiset alusvierailut antavat erinomaisen pohjan jatkolle, sanoo toimitusjohtaja Kimmo Naski.

Vain saksankielistä ohjelmaa

Artania on valmistunut Helsingissä 1984 Wärtsilän telakalla. Saksan Kielistä 24. kesäkuuta lähtenyt alus liikkuu Itämerellä. Kotkaan se tulee Tallinnasta aikataulun mukaan kahdeksan aikaan aamulla ja lähtee viiden aikaan iltapäivällä Kronstadtiin Venäjälle.

Alukseen mahtuu noin 1 200 matkustajaa. Miehistöön kuuluu noin 530 henkilöä. Laivan kotisivuilla painotetaan, että aluksen kieli on saksa, eikä englanninkielistä ohjelmaa ole tarjolla.

— Alus tuo mukanaan saksalaisia matkustajia, jotka haluavat palvelua omalla kielellään. Olemmekin panostaneet kevään aikana saksan kielen opiskeluun ja kertaamiseen. Kaikki retket tehdään saksan kielellä, kertoo Cranston.

Retkillä historiaa ja merta

Kotkassa retkiä on tarjolla Langinkosken keisarilliselle kalastusmajalle, Kotkan ja Haminan kierroksia sekä veneretki itäiselle Suomenlahdelle. Kotkan puistoihin tutustutaan opastetusti kävellen. Suomalaiseen luontoon pääsee Pyhtäälle Valkmusan kansallispuistoon.

-— Tällä hetkellä tiedossa ei ole lopullista myytyjen retkien määrää. Mutta esimerkiksi Valkmusaan pyydettiin iltapäivään uusi retki, koska aamun retki möi jo hyvissä ajoin loppuun, kertoo tuotantopäällikkö Birthe Suni retket toteuttavasta Kristina Cruisesista.

Seuraavaksi tulee luksusalus Hebridean Sky

Seuraavaksi Kantasatamaan odotetaan 17. heinäkuuta Hebridean Sky -alusta. Se on pieni, runsaan sadan matkustajan luksusalus, joka tekee risteilyjä muun muassa Etelämantereelle.