Meripuiston ja Jokipuiston tapahtumat peruuntuivat – Nyt Kotka-Kymin seurakunta jakaa valoa ja iloa sosiaalisessa mediassa

#Valoa-tapahtuma laajenee tänä vuonna #Valoa-viikoksi. Seurakunta kannustaa ihmisiä sytyttämään kynttilän ikkunalle pyhäinpäivänä.

Ella Karttunen

Viime syksynä positiivisuuslaput ilahduttivat ohikulkijoita eri puolilla Kotkansaarta ja Karhulaa. Tänä vuonna valoa ja iloa jaetaan virtuaalisesti Kotka-Kymin seurakunnan Facebook- ja Instagram-sivuilla.
Viime syksynä positiivisuuslaput ilahduttivat ohikulkijoita eri puolilla Kotkansaarta ja Karhulaa. Tänä vuonna valoa ja iloa jaetaan virtuaalisesti Kotka-Kymin seurakunnan Facebook- ja Instagram-sivuilla.

Jo neljättä kertaa Kotkassa järjestettävä #Valoa-tapahtuma laajenee #Valoa-viikoksi. Kotka-Kymin seurakunnan teemaviikkoa vietetään 26.10.–1.11.

Seurakunnan erityisnuorisotyönohjaaja Reeta Lanki kertoo, että viikon ohjelmaa on jouduttu supistamaan pahentuneen koronatilanteen vuoksi. Alun perin tarkoituksena oli järjestää yleisötapahtumat Katariinan Meripuistossa ja Karhulan Jokipuistossa, mutta ne jouduttiin perumaan.

– Kymenlaaksossa on todettu uusia tartuntoja ja altistumisia, joten tulimme siihen tulokseen, että menemme terveys edellä. Molemmat tapahtuvat ovat sellaisia, joiden osallistujamäärää ei pysty ennustamaan. Esimerkiksi viime vuonna jo perinteeksi tullut #Valoa-tapahtuma keräsi lähes 800 ihmistä Jokipuistoon, Lanki sanoo.

Positiivisuustempaus siirtyy sosiaaliseen mediaan

Koronaepidemian takia osa tapahtumista siirtyy verkkoon. Lanki kertoo, että Kotka-Kymin seurakunnan Facebook- ja Instagram-sivuilla tullaan pitkin viikkoa julkaisemaan teemaan liittyviä päivityksiä.

– Viime vuonna järjestimme ensimmäistä kertaa positiivisuustempauksen, jossa nuoret levittivät positiivisuuslappuja eri puolille Kotkansaarta ja Karhulaa. Nyt tarkoituksena on julkaista sosiaalisessa mediassa positiivissävytteisiä kuvia ja ajatuksia.

Kotkan seurakuntakeskuksessa pidetään torstaina 29. lokakuuta kello 17–18 gospel-lattarit. Neljä euroa maksavien tanssitreenien tuotot ohjataan Naisten Pankin hyväksi.

– Treenit järjestetään koronaturvallisesti. Osallistujien määrää on rajoitettu. Tulijoita suositellaan myös käyttämään kasvomaskia.

Sytytä kynttilä pyhäinpäivänä

Tänä vuonna on ensimmäistä kertaa ohjelmassa #Valoa ikkunoissa -tempaus, jossa seurakunta kannustaa ihmisiä sytyttämään kynttilän ikkunalle pyhäinpäivänä 31. lokakuuta kello 18–19.

– Ideana on, että kynttilä valoa tuo iloa sekä sytyttäjälle itselleen että myös toisille.

Viikko päättyy Kotka-Kymin seurakunnan kanttoreiden Ikuinen valo -konserttiin, joka pidetään Kotkan kirkossa sunnuntaina 1. marraskuuta kello 15.

Tapahtumat ovat osa valtakunnallista evankelisluterilaisen kirkon #Valoa-kampanjaa, jonka tarkoituksena on tuoda valoa syksyn pimeyteen.

#Valoa-viikko Kotka-Kymin seurakunnassa 26.10.–1.11.