Varissaareen liikennöivä Klippan on kuin juna tai bussi – Yrittäjä Niko Löyttynen:"Turvavälien noudattaminen on mahdotonta, kyytiin voisi tulla vain kolme matkustajaa"

Kymen Sanomien lukija otti yhteyttä toimitukseen ja kertoi olevansa huolissaan täpötäyden aluksen koronaturvallisuudesta. Yrittäjä Niko Löyttynen toteaa, että jos joku kokee, että kyydissä on liikaa ihmisiä, kannattaa olla tulematta.

Juhana Lappalainen

M/S Klippan vie väkeä Sapokasta Varissaareen. Klippanin yrittäjä Niko Löyttynen kertoo, että aluksella on 48 asiakaspaikkaa.
M/S Klippan vie väkeä Sapokasta Varissaareen. Klippanin yrittäjä Niko Löyttynen kertoo, että aluksella on 48 asiakaspaikkaa.

Kymen Sanomien toimituksen otti yhteyttä lukija, joka oli vieraillut Varissaaressa tiistaina. Hän oli huolissaan saareen liikennöivän M/S Klippanin koronaturvallisuudesta.

– Laiva oli tupaten täynnä eri ikäistä ja kokoista porukkaa. Penkit olivat täysiä ja asiakkaita seisoi käytävän täydeltä kylki kyljessä.

Aluksen saavuttua Sapokkaan, kirjoittaja oli kysynyt, minkälaisia koronaan liittyviä turvaväliohjeita tai muita säännöksiä Klippanilla oli käytössä.

– Minulle vastattiin, että ei mitään ja henkilöstön edustaja katsoi minua hämmästyneenä. Näin korona-aikaan sellainen vaikuttaa vaaralliselta ja vastuuttomalta.

Alus on joukkoliikenneväline

Klippanin yrittäjä Niko Löyttynen kertoo, että aluksella on 48 asiakaspaikkaa.

– Alus on joukkoliikenneväline. Ohjeistuksemme on saman tyylinen kuin esimerkiksi VR:llä tai Onnibusin autoissa. Jos joku kokee, että kyydissä on liikaa ihmisiä, kannattaa olla tulematta. Tai sitten voi ostaa itselleen myös viereiset paikat alukselta.

Löyttynen ei ole kuullut, että kukaan olisi kääntynyt pois kyydistä ihmismäärän nähtyään.

– Nämä ovat kaupallisia kuljetuksia. Emme sano kenellekään ettei hän voi tulla kyytiimme.

Turvavälien pitäminen mahdotonta

Löyttynen kertoo, että alus on 11 metriä pitkä ja kolme metriä leveä.

– Useiden metrien turvavälien pitäminen olisi mahdotonta. Kyytiin voisi tulla vain noin kolme matkustajaa, mikä ei riittäisi kattamaan meidän kustannuksiamme.

Aluksessa on matkustajille tarjolla käsidesiä.

– Jos joku haluaa käyttää kasvomaskia, ei meillä tietenkään ole mitään sitä vastaan.