Kova puuskittainen on aiheuttanut vahinkoja Kotkan Karhulassa: puu kaatui kerrostaloa päin, toisesta talosta irtosi huopakattoa – Tuuli aiheuttaa myös sähkökatkoja Etelä-Kymenlaaksossa

Puun kaatumisen seurauksena kerrostalosta rikkoutui muutama ikkuna sekä rännejä.

Juhana Lappalainen

Kovat tuulenpuuskat aiheuttavat vahinkoja Etelä-Kymenlaaksossa. Arkistokuva.
Kovat tuulenpuuskat aiheuttavat vahinkoja Etelä-Kymenlaaksossa. Arkistokuva.

Puu kaatui kovan tuulen seurauksena kerrostalon kylkeen Kotkassa Karhulassa osoitteessa Karhulantie 31 torstaina iltapäivällä.

Puun kaatumisen seurauksena kerrostalosta rikkoutui muutama ikkuna sekä rännejä. Myös kerrostalon katon ylätasanne kärsi vaurioita, Kymenlaakson pelastuslaitokselta kerrotaan.

Henkilövahingoilta puun kaatumisessa vältyttiin.

Pelastuslaitoksen mukaan paikallinen puunkaatoyritys poistaa puun kerrostalon kyljestä. Pelastuslaitos sai hälytyksen kello 15.49.

Kovat puuskittaiset tuulet ovat aiheuttaneet torstain aikana lukuisia muitakin tehtäviä pelastuslaitokselle. Suurin osa hälytyksistä on liittynyt puiden aiheuttamiin vahinkoihin.

– Karhulassa yhden talon huopakatto irtosi vähän, ja naulasimme sen takaisin kiinni, kertoo päivystävä palomestari Jukka Viipuri.

Etelä-Kymenlaaksossa on voimassa tuulivaroitus. Tuulen nopeus voi olla puuskissa yli 20 m/s.

Suomenlahden itäosassa on voimassa tuulivaroitus merelle sekä aallokkovaroitus.

Voimakas tuuli on aiheuttanut myös sähkökatkoja Etelä-Kymenlaaksossa. Sähköjä on mennyt poikki niin Lapinjärvellä, Virolahdella, Haminassa kuin Miehikkälässäkin.

Torstai-iltana ennen kahdeksaa sähköt puuttuivat noin sadasta taloudesta Vironlahdella ja Miehikkälässä.

Juttua muokattu 10.9. kello 19.50, päivitetty tieto sähköttömistä talouksista sekä lisätty tietoja pelastuslaitoksen tehtävistä