Kymenlaaksolaismies mielentilatutkimukseen, epäiltynä kahdesta lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä – Kymenlaakson käräjäoikeus antoi asiassa tänään välituomion

Epäillylle vuonna 1973 syntyneelle miehelle on vaadittu rangaistusta useista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Kymenlaakson käräjäoikeuden torstaina antaman välituomion mukaan mies on pääosin menetellyt syytteissä kuvatulla tavalla.

Moises Garibay

Kymenlaakson käräoikeus käsitteli kahta rikoskokonaisuutta neljän päivän ajan heinäkuun puolivälissä. Tapaus on julistettu salaiseksi.
Kymenlaakson käräoikeus käsitteli kahta rikoskokonaisuutta neljän päivän ajan heinäkuun puolivälissä. Tapaus on julistettu salaiseksi.

Lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista epäilty mies on määrätty mielentilatutkimukseen ja vaarallisuusarvioon. Kymenlaakson käräjäoikeus antoi asiassa välituomion torstaina. Välituomion mukaan kouvolalaisen miehen on näytetty pääosin menetelleen syytteissä kuvatulla tavalla lukuun ottamatta yhtä pakottamista seksuaaliseen tekoon.

Vuonna 1973 syntyneelle miehelle on vaadittu rangaistusta vuoden 2018 lopun ja vuoden 2020 alun välisenä aikana tapahtuneista rikoksista. Vakavimmat epäillyt rikokset ovat kaksi törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä. Miestä epäillään lisäksi kahdesta pakottamisesta seksuaaliseen tekoon, lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta sekä törkeästä levittämisestä, seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kahdesta salakatselusta ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä.

Rangaistusta on vaadittu myös vuonna 1982 syntyneelle naiselle avunannosta törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, törkeän sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämisestä, pakottamisesta seksuaaliseen tekoon ja salakatselusta. Lisäksi naiselle on vaadittu rangaistusta perättömästä lausumasta viranomaismenettelyssä.

Käräjäoikeus käsitteli rikoksia heinäkuun puolessavälissä neljän päivän ajan. Käsittelyssä oli kaksi rikoskokonaisuutta, joista kummankin käsittely kesti kaksi päivää. Mies on epäiltynä kummassakin rikoskokonaisuudessa ja nainen jälkimmäisessä. Istunnot ja asiakirjat on julistettu salaisiksi.

Käräjäoikeus jatkaa asian käsittelyä ja antaa tuomiot mielentilatutkimuksen ja vaarallisuusarvion valmistuttua.

Uusimmat uutiset