Lauri ja Sauli tapasivat Kotkassa viimeksi 6 vuotta sitten — silloinkin kättelystä otettiin yhteiskuva

Kotkalainen Lauri Huovila, 6, oli puolivuotias Sauli Niinistön kätellessä häntä vaalitilaisuudessa ennen nykyistä presidenttikautta.

Linda Varoma

Toiselle kaudelle pyrkivä tasavallan presidentti Sauli Niinistö asettui Kotkassa perjantaina kuvaan Lauri Huovilan, 6, kanssa. Edellisen kerran miehet kättelivät Kotkassa kuusi vuotta aikaisemmin Niinistön pyrkiessä presidentiksi.

Valitsijayhdistyksen presidenttiehdokas Sauli Niinistö kävi perjantaina Kotkassa kauppakeskus Pasaatissa.

Mitkä asiat haluatte nostaa esille omassa kampanjassanne?

— On luonnollista puhua ulkopolitiikasta, se kuuluu olennaisesti presidentin tehtäviin. Olen puhunut kolmesta rauhan asiasta, joista yksi on sota ja kriisit ja toinen yhteiskuntarauha, joka säilyy, kun kaikki pidetään osallisina.

— Kolmas asia on luonnonrauha. Siihen kuuluu ilmastonmuutos, joka on edennyt melkein jo karkuun. Paljon on tehty nyt Arktisen neuvoston puheenjohtajuuden aikana, kuten pyritty kohti mustan hiilen torjuntaa. Luonnonrauhaan kuuluu laajemmassa mielestä myös kehitysmaiden väestömäärän huima lisäys. Siihen ratkaisuna näen naisten ja tyttöjen aseman vahvan parantamisen.

Linda Varoma

Sauli Niinistö veti kauppakeskus Pasaatiin Kotkaan perjantaina noin 500 kuulijaa.

Millaista ulkopolitiikan johtajaa Suomi mielestänne tarvitsee?

— Tarvitsemme vakaata harkintaa ja ennakkoluulotonta tapaa toimia sekä kansainvälisiä suhteita ja niiden ylläpitämistä.

Miten Suomen pitäisi suhtautua Venäjän koventuneeseen suurvaltapolitiikkaan?

— Tällä hetkellä tilanne on se, että Venäjä suhtautuu meidän suuntaamme rakentavasti. Ukrainan tilanne on toki toinen ja menettelyä siellä Suomi ei hyväksy.

Linda Varoma

Niinistö haluaisi jatkaa toiselle kaudelle, koska kokee itsellään olevan vielä annettavaa presidentin tehtävässä.

Millainen arvokeskustelun ylläpitäjä presidentin kuuluu olla kotimaassa?

— Meillä jokaisella on omat arvomme ja mielestäni on aika rohkeata julistaa olevansa muille arvojohtaja. Ei kukaan voi mennä toisen sisäisen mielen johtajaksi. Voi vain johdatella joidenkin arvojen kannalle, mutta ei sanoa, että vain jotkut tietyt arvot ovat juuri ne oikeat.

— Mielestäni tarvitaan esimerkillä johtajaa, joka toimii itse niin kuin puhuu. Hyvinvoivienkin etu on se, ettei ole pahoinvointia. Johtavassa asemassa olevat voivat antaa esimerkkiä. Omalla palkanalennuksellani haluan kertoa sen, että kaikkea ei tarvitse rohmuta itselleen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat