HP:n lukkari Jesse Eskelinen saa taas harjoitella sairauden jälkeen — ”Hän on joukkueelle todella iso palanen”

Antti Kaarto

Jesse Eskelinen ja Simo Vanhala HP:n harjoituksissa sunnuntaina.
Jesse Eskelinen ja Simo Vanhala HP:n harjoituksissa sunnuntaina.

Haminan Palloilijat saa KPL:n kirjoilla olevan Jesse Eskelisen syöttölautasen ääreen, kun Ykköspesis käynnistyy kolmen viikon kuluttua.

Viime kaudella KPL:n superpesisjoukkueen lukkarina säväyttänyt Eskelinen, 20, on toipunut sydänlihaksen tulehduksesta. Se piti hänet sivussa joulukuusta maaliskuuhun.

— Nyt olen harjoitellut kuukauden verran, ja viimeiset pari viikkoa olen saanut tehdä kaikkea ilman mitään rajoituksia, Eskelinen kertoi sunnuntaina HP:n harjoituksissa Vallikentällä.

— Tulehdus oli onneksi lievä, eikä siitä jäänyt mitään pysyviä vaurioita.

Eskelinen kertoo tuntevansa jo, kuinka fyysinen kunto on palautunut.

— Kun on (aiemmin) paljon harjoitellut, ei pitempikään tauko haittaa paljon. Taidotkaan eivät mihinkään häviä, mutta kyllä se vähän vielä näkyy, etten ole päässyt tekemään asioita pallon kanssa. Nyt on kuitenkin jo hyvä fiilis ja pelaaminen tuntuu hyvältä.

Eskelinen pelaa tulevalla kaudella kaksoisedustuksella, eli hän saa pelata HP:n lisäksi superpesistä Kouvolassa. Lähtökohta on kuitenkin se, että hän pelaa koko kauden Haminassa.

HP:n pelinjohtaja Petri Pulliainen sanoo, että Eskelisen paluu on positiivinen asia sekä joukkueelle että pelaajalle itselleen.

— Hän on joukkueelle todella iso palanen. Siitä lähdetään, että hän on lautasella Jyväskylän Lohea vastaan, Pulliainen sanoo viitaten ensi lauantaina Vallikentällä pelattavaan harjoitusotteluun.

Uusia nimiä HP:n joukkueessa ovat Eskelistä harjoituspeleissä tuurannut parikymppinen lukkari Vili Pelo ja konkari Simo Vanhala, joka pelasi Ykköspesistä Summan ja Haminan joukkueissa vuosina 2002—2007.

HP kaudella 2017

Suluissa periaatteellinen ulkopelipaikka. Tähdellä (*) merkityillä on nuorille pelaajille tarkoitettu kaksoisedustus KPL:n superpesisjoukkueen kanssa, eli he saavat pelata runkosarjassa otteluita molemmissa seuroissa ilman rajoituksia.

Ville Aalto (jokeri)

Jani Ahonen (takakenttä)

Lauri Aitala (etukenttä)

Jesse Eskelinen* (lukkari)

Henri Heikkilä (linja)

Valtteri Hämäläinen (takakenttä)

Valentin Ikonen* (etukenttä/linja)

Tero Kouki (takakenttä/jokeri)

Juha Leskinen (jokeri)

Santeri Löppönen (linja/jokeri)

Joona Mäkelä* (linja)

Otso Mäkelä (linja)

Vili Pelo (lukkari)

Juha Toikka (linja)

Jyri Toikka (takakenttä)

Oskari Vihmanen (linja)

Simo Vanhala (jokeri)

Antti Kaarto

Antti Kaarto