Kymsoten yt-neuvottelut päätökseen: Henkilöstö vähenemässä yli 400:lla ensi vuoden loppuun mennessä

Noora Vilamaa

Kymsoten toimitusjohtaja Annikki Niiranen arvioi, että tämän hetken tilanteen perusteella irtisanottavien määrä on enintään 112.
Kymsoten toimitusjohtaja Annikki Niiranen arvioi, että tämän hetken tilanteen perusteella irtisanottavien määrä on enintään 112.

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän henkilöstöä suunnitellaan vähennettävän 429 henkilöllä vuoden 2020 loppuun mennessä.

Mahdolliset irtisanomiset koskevat 277 henkilöä, joista 165 henkilölle voitaisiin tarjota uutta työtä tai virkaa. Irtisanomiset kohdistuvat lähinnä esimies- ja asiantuntijatehtäviin sekä hallinnollisiin tehtäviin. Irtisanomiset toteutettaisiin vaiheittain elokuusta 2019 lähtien.

Määräaikaisissa työ- tai virkasuhteissa olevia ja eläkkeelle siirtyviä henkilöitä on alustavan arvion mukaan yhteensä 61 henkilöä. Lisäksi suunnitellaan liikkeenluovutuksia, joiden kohteena on 91 henkilöä.

— Vielä emme pysty ihan tarkkaan sanomaan, mikä on lopullinen irtisanottavien määrä. Tällä hetkellä lähdemme siitä, että se on enintään 112 henkilöä, sanoo Kymsoten toimitusjohtaja Annikki Niiranen tiedotteessa.

— Meillä on tälläkin hetkellä avoimia tehtäviä, joita voimme tarjota suoraan esimerkiksi esimies- tai asiantuntijatehtävissä työskenteleville, ja uusia avoimia tehtäviä tulee todennäköisesti jatkossakin. Lisäksi eläköitymiset meillä on tiedossa vain siltä osin, mitä työntekijät ovat ilmoittaneet jäävänsä eläkkeelle.

Kymsoten hallitus käsittelee yt-neuvottelujen tulosta tiistaina 16.7.

Luetuimmat

Kommentoidut