Hoitohenkilökuntaa altistunut koronavirukselle Kymenlaakson keskussairaalassa – Johtajaylilääkäri: Kyse on yhdestä osastosta

Kymsoten johtajaylilääkärin Marja-Liisa Mäntymaan mukaan hoitohenkilökunnan esimiehet ovat tehneet torstaina järjestelyjä, jotta potilaat pystytään hoitamaan keskussairaalassa esteettä.

Ella Karttunen

Koksin henkilökuntaa on altistunut koronavirukselle. Kuvituskuva.
Koksin henkilökuntaa on altistunut koronavirukselle. Kuvituskuva.

Useita hoitajia on altistunut koronavirukselle Kymenlaakson keskussairaalassa Koksissa.

Kymsoten johtajaylilääkärin Marja-Liisa Mäntymaan mukaan kyse on yhdestä sairaalan osastosta. Tarkkoja altistuneiden määriä hän ei kerro.

– Asian selvittely on vielä kesken, mutta kyse on useista altistuneista ja se vaikuttaa meidän toimintaamme. Jos hoitajia on poissa pelistä, niin täytyy joko vähentää toimintaa tai siirtää väkeä muualta tilalle.

Mäntymaan mukaan hoitohenkilökunnan esimiehet ovat tehneet torstaina järjestelyjä, jotta potilaat pystytään hoitamaan keskussairaalassa esteettä.

Kymsoten johtajaylihoitaja Hannele Mattila vahvisti illalla, että tieto altistumisista on tullut Kymsotelle jo päivällä, ja potilaita on siirretty torstain aikana pois kyseiseltä osastolta muille osastoille.

Mäntymaan mukaan asiasta tiedotetaan lisää perjantaina.

Luetuimmat