Pyhtäällä oli toukokuussa Kaakkois-Suomen matalin työttömyysaste – Palvelu- ja myyntityöntekijöillä eniten työttömyyttä

Kaakkois-Suomessa uusien työpaikkojen määrä laski määrällisesti vähiten Kotkan ja Haminan seudulla.

Sari Tauru

Kaakkois-Suomessa oli toukokuussa eniten uusia avoimia työpaikkoja lähihoitajille, myyjille sekä toimisto- ja laitossiivoojille. Arkistokuva.
Kaakkois-Suomessa oli toukokuussa eniten uusia avoimia työpaikkoja lähihoitajille, myyjille sekä toimisto- ja laitossiivoojille. Arkistokuva.

Kaakkois-Suomessa oli 23 356 työtöntä työnhakijaa toukokuun lopussa. Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimiston tiedotteen mukaan vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna työttömiä oli 9 027 henkilöä enemmän eli työttömyys kasvoi 63 prosenttia.

Kymenlaaksossa työttömiä oli 13 168. Viime vuoden toukokuusta työttömien määrä kasvoi 4 731 henkilön verran.

Eniten työttömyys kasvoi palvelu- ja myyntityöntekijöillä. Myös rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden, asiantuntijoiden ja ammatteihin luokittelemattomien ryhmissä työttömyyden kasvu oli suurta.

Kaakkois-Suomen matalin työttömyysaste Pyhtäällä

Toukokuun lopussa Kaakkois-Suomessa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 17,4 prosenttia. Edellisvuoden toukokuuhun verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi kaikissa kaakkoissuomalaisissa seutukunnissa ja kunnissa.

Pyhtäällä oli Kaakkois-Suomen matalin työttömyysaste (12,1 prosenttia). Korkein työttömyysaste oli Imatralla (20,5 prosenttia). Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna työttömien määrä kasvoi kunnista eniten Lappeenrannassa (2 745 henkilöä enemmän) ja Kouvolassa (2 450 henkilöä enemmän).

Uusien työpaikkojen määrä laski määrällisesti vähiten Kotkan ja Haminan seudulla

Toukokuun aikana 1 513 uutta työpaikkaa oli avoinna Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna uusia työpaikkoja oli 34 prosenttia eli 763 työpaikkaa vähemmän. Eniten uusia avoimia työpaikkoja oli lähihoitajille, myyjille sekä toimisto- ja laitossiivoojille.

Kaakkois-Suomessa uusien työpaikkojen määrä laski määrällisesti vähiten Kotkan ja Haminan seudulla. Tällä seudulla oli 46 uutta työpaikkaa vähemmän kuin vuosi sitten.

Entistä enemmän lomautettuja

Koko Kaakkois-Suomessa oli toukokuun lopussa yhteensä 7 147 kokoaikaisesti lomautettua. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna lomautettuja oli 6 566 henkilöä enemmän eli lomautettujen määrässä oli 1 130 prosentin kasvu.

Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimiston mukaan lomautettujen määrän suureen kasvuun ovat vaikuttaneet koronavirustilanteessa asetetut rajoitukset.

Nuorten työttömyys kasvoi Kaakkois-Suomessa 49 prosenttia

Alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli Kaakkois-Suomessa toukokuun lopussa 49 prosenttia eli 1 007 henkilöä enemmän kuin vuosi sitten. Nuorten työttömyys oli suurimmassa kasvussa Lappeenrannan (73 prosenttia enemmän) ja Kouvolan seuduilla (49 prosenttia enemmän). Kotkan ja Haminan seudulla nuorten työttömyys kasvoi 29 prosenttia.

Myös yli 50-vuotiaiden kaakkoissuomalaisten työttömien määrä kasvoi runsaasti, sillä työttömänä oli 8 949 henkilöä eli 55 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.