Kyminkartanon koulun tokaluokkalaiset: Sata vuotta on ihmiselle pitkä aika, mutta maalle vielä lyhyt

Kimmo Seppälä

Kyminkartanon koulun oppilaat Oliver Thesleff ja Tiia Moilanen ymmärtävät, että Suomen satavuotisjuhla on tärkeä tapahtuma.
Kyminkartanon koulun oppilaat Oliver Thesleff ja Tiia Moilanen ymmärtävät, että Suomen satavuotisjuhla on tärkeä tapahtuma.

Kyminkartanon koulun toisen luokan oppilaat Oliver Thesleff ja Tiia Moilanen juhlistivat tiistaina satavuotiasta Suomea koulunsa itsenäisyyspäivän juhlassa.

— Huomenna menemme kai ravintolaan syömään tai ainakin äiti puhui jotakin sellaista. En tiedä vielä mitä tapahtuu, kertoo Tiia.

— Isä on huomenna töissä, että emme varmaan lähde minnekään. Luulen, että rakennamme ja koristelemme piparkakkutalon. Seinät ovat jo valmiina, kertoo Oliver.

Kimmo Seppälä

Kyminkartanon koulussa koululaiset ovat koristelleet käytävien seinät Suomi-aiheisilla teoksilla. Lipussa on ekaluokkalaisten mielestä kauneimpia suomenkielisiä sanoja.

Maalle sata vuotta on vielä pieni määrä

Tunneilla on puhuttu Suomen itsenäisyydestä ja siitä, mitä se tarkoittaa.

— Saamme elää vapaasti täällä omassa maassamme. Kaikissa maissa lapset eivät pääse kouluun, täällä Suomessa me pääsemme. Se on kiva asia, toteaa Tiia.

— Tunneilla on puhuttu myös sotaveteraaneista, sanoo Oliver.

Suomen satavuotisjuhla on lasten mielestä tärkeä asia.

— Tämä on iso juhla. Joku sanoi, että sata vuotta on iso määrä ihmisen iässä, mutta vielä pieni määrä maan iässä, toteaa Oliver.

Kimmo Seppälä

Tämä ohjelmanumero esitteli suomalaisia keksintöjä. Mukaan pääsivät muun muassa Angry Birdsit, Karl Fazer ja pesäpallo.